Hendelsen er omtalt på bloggen Arcticmusher.com, hvor hundekjører Dag Torulf Olsen fra Hammerfest forteller om problemene som oppsto da de skulle returnere fra verdens lengste hundeløp, Iditarod, i Alaska.

Les også: Vanskelige forhold for Albrigtsen i verdens tøffeste hundeløp

Kansellert fly

Han forteller på bloggen at det hele startet med at flyselskapet de skulle reise med fra Alaska tilbake til byen Anchorage i Seattle, ikke kunne fly ruta som planlagt.

Reisefølget, som besto av fire hundekjørere og 54 polarhunder, måtte dermed finne seg annen transport og løsningen ble å leie en bil. Ifølge bloggen er strekningen de måtte kjøre på hele 3.800 kilometer. Hundeførerne brukte fire dager på kjøreturen.

Les også: - Gleder meg til å komme ut i sporet

– En del av en heksejakt

– Vi fikk kansellert et fly av uvisse årsaker, noe som var ute av vår kontroll. Vi endte dermed opp med å leie en bil til Seattle. Og det var da vi kom dit at showet startet, sier Tore Albrigtsen til iTromsø over telefon fra flyplassen i Seattle onsdag kveld norsk tid.

Få hadde forståelse for at et kobbel med 54 hunder slo seg til i veikanten for å bli luftet og foret, noe flere også ga tydelig uttrykk for, ifølge tromsømannen. Følget ble jaget fra sted til sted.

Ifølge Aftenposten ble politiet nedringt av folk som trodde at reisefølget var kriminelle, og at det blant annet foregikk storstilte hundetyverier. Privatpersoner kjeppjaget reisefølget videre, fordi de befant seg på privat område.

– Det er vanskelig å vite hvor man kan oppholde seg når man har med seg så mange hunder. Vi følte at vi var en del av en heksejakt, utdyper Albrigtsen overfor iTromsø.

Har hjemlengsel

– Heldigvis fikk vi til slutt hjelp av noen lokale som jobbet for et indianerreservat. De var helt fantastiske. Der ble vi innkvartert og har hatt et kjempefint opphold fram til vi nå har fått sjekket inn, sier hundeføreren i det han er i ferd med å gå ombord på flyet onsdag kveld.

Nå er tromsømannen og hundene på vei til Frankfurt, før turen deretter går videre hjem til Tromsø.

– Vi begynner å få litt hjemlengsel. Det eneste jeg vil gjøre nå er å komme meg hjem slik at jeg kan kjøre hund, sier Albrigtsen.