Like før påske fikk Ragnhild Berg Nilsen en telefon hun trolig sent vil glemme. Da fikk hun nemlig tilbud om å bli politisk rådgiver for europaminister Elisabeth Aspaker.

– Fungerte nesten ikke

– Jeg ble oppringt en kveld av statsråden selv. Jeg fikk nesten sjokk, men det er jo selvfølgelig veldig artig og en stor ære å få tilbudet. Det er spesielt ærefullt når det er statsråden selv som ringer, sier en godt fornøyd Nilsen.

– Jeg fungerte nesten ikke de første dagene etter telefonsamtalen, legger hun til.

Aldri aktuelt å takke nei

Nilsen studerer juss ved UiT–Norges arktiske universitet og har siden november 2014 vært leder for Troms Unge Høyre. I fjor sommer var hun en av ti unge politikere som ble plukket ut til å delta på Unge Høyres eliteprogram.

– Selv om jeg studerer, så var det aldri aktuelt å takke nei til utfordringen. Dette er en kjempemulighet og det er nok ikke et tilbud man får mange ganger i løpet av livet, sier hun.

20-åringen tiltrer i stillingen 2. juni, dagen etter hun har avlagt siste eksamen for vårsemesteret ved UiT. Hun vil være Aspakers politiske rådgiver fram til og med 24. april 2017.

Entusiastisk

– Arbeidsoppgavene blir jo litt annerledes enn det jeg er vant med, men det er et område som jeg interesserer meg for. Jeg er sikker på at jeg kommer til å få oppleve og lære masse mens jeg er der. Jeg kommer til å få så mye erfaring og jeg møter arbeidsoppgavene med stor entusiasme, sier hun.

LES OGSÅ: Troms Unge Høyre vil ha ett nordnorsk fylke

Til tross for at det nye kontoret hennes blir å finne i Oslo, så vil hun ikke flytte fra Tromsø med det første.

– Jeg skal pendle mellom Oslo og Tromsø. Jeg blir boende i Tromsø, men vil være i Oslo i ukedagene, sier hun.

Når det kommer til hennes rolle som leder for Troms Unge Høyre, så vil hun foreløpig beholde denne tittelen.