– Vi var litt usikre på hvordan det ville bli tatt imot, men det har gått over all forventning, forteller Fredrik Pallesen, en av de tre gründerne bak Arctic Escape. Konseptet er splitter nytt i Tromsø, og går ut på å løse mysterier i et lukket rom.

– Vi fryktet først at målgruppen kanskje ble litt liten, men vi har hatt folk i alle aldre innom her. Alt fra barn ned i 10-års alderen til bestemødre, som alle kan bidra i å løse gåtene. Det har vært en kjempesuksess, forteller Pallesen, som legger til at godt over 100 grupper har vært innom siden åpningen i desember i fjor.

Åpner nytt rom

Dette gjorde at gründerne så seg nødt til å utvide lokalene allerede i mars.

– Vi så behovet for et nytt rom og begynte ganske tidlig å planlegge det. Onsdag denne uken hadde vi offisiell åpning, og tilbakemeldingene har vært veldig gode. Nå kan vi ta imot større grupper, noe som har vært etterspurt, sier Marius Lind, som legger til at rommene også vil endre seg etter hvert.

– Det er ikke så mange innbyggere i Tromsø at vi kan ha de samme rommene stående hele tiden. Derfor planlegger vi å bytte de ut når vi ser interessen faller av, forteller Lind.

Vil trekke turister

Til tross for stor interesse er det én ting Arctic Escape savner; turistene.

– Jungeltelegrafen har fungert bra i Tromsø, men vi hadde håpet på å få flere besøk av de mange turistene som besøker byen. Derfor vil vi bli flinkere til å markedsføre oss gjennom nettet, blant annet på Tripadvisor. Vi har også fått på plass brosjyrer hos turistinformasjonen, som forhåpentlig vil hjelpe, konstater Lind.

KONTROLL: Her følger Fredrik Pallesen (t.v.) og Marius Lind med på hvordan det går med deltakerne. Går det for tregt kan de gi de hint gjennom skjermen.
ROM 2: Dette er starten på det andre rommet til Arctic Escape. Foto: Trond Tomassen