Aksjonistene kommer fra Tromsø Natur og Ungdom og Tromsø AUF og demonstrerer for å vise sin motstand mot oljeboring.

– Vi er her i dag fordi vi er veldig imot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi ber Arbeiderpartiet i Troms om å stemme imot konsekvensutredningen, da det er det samme som en åpningsfase for oljeboring, sier Maria Karlsen (17), som er leder i Tromsø Natur og Ungdom.

Ungdommene har stått uenfor hotellet siden litt før klokken 10.00 lørdag formiddag og skal stå der en stund utover.

Les også: Venstre-leder: – Glem Lofoten

Frykter ulykker

– Lofoten, Vesterålen og Senja er noen av de mest sårbare områdene vi har. De er rike på ressuser, og det er ingen garanti for at det ikke skjer oljerelaterte ulykker, og da har vi ingen teknologi som kan rydde opp hvis det skulle skje noe. Vi er her for å si at det ikke er greit å gamble med dette, sier Karlsen.

Hun legger til at de har delt ut håndlagde flygeblader og oppfatter politikerne de har snakket med, som er på vei inn til årsmøtet, som positive og at hun har tro på at de kommer til å stemme nei til konsekvensutredning.

Hjertesak

Tromsø AUF-leder Sofie Lødding (17) var også blant aksjonistene lørdag formiddag. Hun deltar på årsmøtet og vil på vegne av AUF ta opp et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja fra talerstolen i løpet av helga.

– Dette er en av våre hjertesaker, og jeg håper at årsmøtet vil lytte til oss. Vi trenger et solid nei til konsekvensutredning om vi vil bevare fisken, spesielt når vi har en fiskeriminister som er for konsekvensutredning, sier Lødding.

LEDER: Maria Karlsen (17), leder i Tromsø Natur og Ungdom. Foto: Trond Tomassen
Tromsø AUF-leder Sofie Lødding (17) var også blant aksjonistene lørdag formiddag.