Det skriver ordfører i Karlsøy kommune, Mona Pedersen, på hjemmesidene til kommunen.

Konflikten om Langsundforbindelsen dreier seg hovedsak om at det må eksproprieres tomt ved tunnelåpningen og ankomstvei til tunnelen, noe som fører til tap av beiteområder for reindriften.

Møttes før påske

– Det var det dommen i tingretten handlet om; at man ikke kunne ekspropriere til vei fordi det ikke var satt skjønn. Så nå forhandler vi om privatskjønn, slik at de får kompensert det tapet de får med tanke på tapte beiteområder, uttalte Pedersen til iTromsø for to uker siden.

Sammen med ordføreren hadde enhetsleder for drift og utvikling, May-Jorunn Corneliussen, og rådmann Jan-Hugo Sørensen, et møte med reinbeitedistriktet før påske om Langsundforbindelsen.

– Vi har fått satt noen konkrete punkter i en avtale som vi håper kan gi byggestart i 2016. Vi har en avtale med reinbeitedistriktet at de senest fredag etter påske skal gi tilbakemelding på om avtalen er god nok, uttalte Pedersen da.

Etter påske har politikerne og reinbeitedistriktet likevel ikke kommet til enighet.

Går ikke for forslaget

– Vi har jobbet med flere løsninger, og skisserte en løsning for reinbeitedistriktet på vårt siste møte 18 mars, som de skulle bruke påsken til å vurdere. Kommunen har nå fått svar fra reinbeitedistriktet om at de etter råd fra sin advokat ikke kan gå for vårt forslag, og derfor kan det ikke settes skjønn.

– Vi beklager at vi ikke har kommet fram til noen avtale, og vi avventer nå ankesaken som kommer til høsten, skriver ordføreren på kommunens nettsider mandag.