I et debattinnlegg med tittelen «Graviditet, abort og sånn», utdyper Jakobsen sitt syn på saken. Han skriver at «kvinner og menn skal ha like rettigheter i avgjørelsen i spørsmålet om graviditet og ansvar for et kommende barn. Om mannen ikke ønsker seg et barn grunnet økonomi, jobb, alder eller lignende, må mannen ha den mulighet at han kan velge å fraskrive seg alt av ansvar (inkludert barnebidrag)».

Vil skape debatt

Han forklarer at bakgrunnen for innlegget er et ønske om å skape debatt omkring tematikken.

– Dette er en idé, og det er en god del som kan komme opp i en slik situasjon som jeg beskriver. Det er jo for eksempel en del menn som ikke er klare for å få barn. De har det kanskje vanskelig økonomisk eller arbeidsmessig. Med dette debattinnlegget vil jeg få debatt omkring det at man begge kan ha like masse rettigheter for å avgjøre eller si hva man ønsker i en slik situasjon, forteller Jakobsen til iTromsø.

– Går utover mannen

Han mener at samfunnet ikke har kommet særlig langt når det er snakk om graviditet og abort.

«For hvilke rettigheter har en mann når en kvinne er blitt gravid med hans barn? Ikke særlig mange, om ikke null», skriver han i debattinnlegget.

– Slik det er med barnebidrag, så går det utover mannen i stor grad. Derfor mener jeg å fjerne barnebidraget kan være en løsning, sier han.

Forberedt på reaksjoner

– Det du mener er at mannen bør kunne fraskrive seg alt ansvar, inkludert barnebidrag. Legger ikke dette press på kvinnen til å ta abort?

– Det er noe jeg har tenkt på, men jeg vil at man skal ha like rettigheter. Det kan være at mannen ikke er klar for et barn, og man må kunne velge fritt, sier han.

Han forteller at dette er hans personlige mening, og at det ikke er behandlet i Tromsø FpU.

– Dette debattinnlegget vil nok skape reaksjoner. Er du forberedt på det?

– Jeg regner med at det kan komme noen reaksjoner, men jeg ønsker jo faktisk debatt omkring dette.