Flere tips iTromsø har fått viser til at brevet, som av flere oppfattes som en dårlig spøk, er politianmeldt.

Operasjonsleder Eirik Kileng opplyser imidlertid at de har mottatt et par henvendelser om brevet, men at det per nå ikke er anmeldt.

- Vi har loggført det, så får det bli opp til de som har mottatt det å vurdere om de vil anmelde saken, sier han.

Dårlig spøk

En kvinne i 60-årene som fant brevet i sin postkasse på Knausen, forteller at hun opplever brevet som en dårlig spøk.

- Uansett om dette er rasisme mot hvite eller er laget for å skape konflikt, så er det ikke greit. Det er såpass ekstremt at jeg nesten har vanskelig for å tro at det ikke er en spøk. Om det er tilfelle, så er den heller feilslått, slår hun fast.

Et kjapt bildesøk viser at bildet som er brukt i brevet er av en svensk skoleklasse. Bildet har tidligere blitt benyttet på rasistiske nettsteder viet til å redde "den hvite rase".

iTromsø har forsøkt å få en kommentar på brevet fra flere Tromsø-politikere, men ingen var tilgjengelig onsdag kveld.

- Jeg må sove på det, og vil komme med en kommentar torsdag morgen, sier byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund (Ap).

Les Brage Larsen Sollunds kommentar her

Mustafa-brevet

Innholdsmessig minner brevet om det kontroversielle "Mustafa-brevet" som i 1987 ble brukt av Carl I. Hagen under valgkampen forut for kommunestyre- og fylkestingsvalget samme år.

"Til Carl I Hagen, Stortinget. Fra Mohammad Mustafa, underhaugsv. 15, 0354, Oslo 2 Allah er Allah og Muhammad hans profet! De kjemper en forgjeves hr. Hagen! Islam, den eneste sanne tro, vil seire her i Norge også. En dag vil moskeer være like vanlig i Norge som kirker er det i dag og mine barnebarns-barn vil oppleve dette. Jeg vet, og alle muslimer i Norge vet, at en dag skal norges befolkning komme til troen, og at dette landet skal bli muslimsk! Vi føder flere barn enn dere, og adskillige, rett-troende muslimer kommer til Norge hvert år, menn i produktiv alder. En dag skal også det vantro korset i flagget bort!"

Hagen leste høyt fra brevet på et valgkampmøte i Rørvik. VG avslørte imidlertid kjapt at brevet var falskt og at den virkelige Mohammad Mustafa ikke kjente til brevet overhodet. Mustafa trakk Hagen for retten og saken endte i forlik mellom de to.