SKATTØRA: BMW-selger Reidun Nilsen hos Bil i Nord har travle dager. Tromsøfolk står i kø for å høre om bilen som inngår i den tyske produsentens 2-serie. Den første er allerede levert – til en vesteråling som i utgangspunktet skulle ha en dieselutgave. Men da mannen fikk høre om hybriden, var valget enkelt.

LES OGSÅ: 11 tromsøværinger har kjøpt denne bilen usett

En skikkelig gavepakke

– Vi snakker om en skikkelig gavepakke. Som el-variant, koster grunnutgaven 372.000 kroner. Skal du utstyrsmessig ha en tilsvarende bil med bensindrift, øker fornøyelsen til 564.000 kroner. Engangsavgiften alene – det staten skal ha – utgjør henholdsvis 5.900 og 184.000 kroner.

Reidun Nilsen skjønner at tromsøfolk ikke nøler når de skal velge modell.

Tre andre goder

– I pakkene ligger også automatgir og firehjulstrekk. Og mens el-utgaven har en motor på hele 224 hester – 0–100 km/t går unna på 6,8 sekund – er bensinutgaven utstyrt med «bare» 136 hester.

LES OGSÅ: Mister millionavtale med bilprodusent etter 26 år

Ifølge Nilsen er det så langt skrevet et 20-tall kontrakter – de fleste uten å ha sett bilen på forhånd.

– Kjøperne har riktignok hatt muligheten til å prøve 2-serien med andre motoralternativ, men el-varianten har vi kun hatt inne i noen få dager. Siden da har den vært prøvekjørt så å si kontinuerlig.

På sikkerhetsutstyr

På spørsmål om hva kundene bruker bidraget fra staten til, sier Nilsen:

– Det er snakk om rundt 200.000 kroner som de fleste bruker på sikkerhetsutstyr. Våre kunder har et tak på 500.000 kroner når de skal handle bil, så dersom de bruker alt på ekstrautstyr, får de en bil stappet med det som er tilgjengelig.

LES OGSÅ: Her står det biler verdt over 20 millioner kroner (for abonnenter)

Stor etterspørsel

Den store etterspørselen gjør at du må belage deg på ventetid før doningen kan hentes på Skattøra.

– Siden lanseringen i oktober i fjor, har bilen – med modellbetagnelse 225 xe – vært bestselgeren på landsbasis hver eneste måned. Det gjør at kjøperne må vente 8–9 måneder før biler står klar. Men så lenge er de villige til å vente, konstaterer Reidun Nilsen.