Tidligere Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen gikk lørdag kveld ut på Facebook og opplyste om at et kilo heroin i plateform skal ha ankommet Tromsø.

– Det Virkelig-organisasjonen har fra gammelgutta på gata (svært troverdige kilder) i dag er at det er kommet et kilo heroin inn til byen, skriver Eliassen på sin offentlige profil lørdag kveld.

Ukjent styrke

Når heroinen kommer i plateform er den er ferdig utblandet, og at man vet dermed ikke noe om styrken på stoffet. Både Junge Eliassen og nåværende Virkelig-redaktør, Alf Krogseth, har derfor gått ut og advart mot dopet.

– Vi jobber etter føre var-prinsippet, så vi ønsker heller å advare mot det nå enn å høre om ting som har skjedd etter helga, uttaler Krogseth til iTromsø.

– Ikke ta alene

Siden styrken og farligheten på dopet foreløpig er ukjent, ber de rusmiljøet opptre forsiktig når de anvender det.

– Kjørereglene er vel kort sagt å ta mindre doser, for så å se på effekten av det. Man bør heller ikke «skyte» alene, sier Krogseth, som sier han vil vite mer om konsekvensene på mandag.

Politiets etterforskningsleder, Ynge Myrvoll, sier han ikke har noe informasjon han kan gå ut med i denne saken.

Mye dårlig dop

Junge Eliassen sier for øvrig at det er mye dårlig dop på gata for tiden.

- Det er noe urolige tider, mange dødsfall og dårlig dop. Det henger sammen og det henger ikke sammen, skriver han i Facebook-statusen.