Det har vært flere tilfeller med hærverk på biler i Kroken den siste tiden. 2. april ble seks biler utsatt for hærverk i borettslagene Granittvegen, Gneisvegen og Kvartsvegen. Natt til søndag denne helgen skjedde det igjen – denne gangen i Malmvegen.

Kjenner til hendelsene

Operasjonsleder hos politiet, Lars Meland, forteller at tre personer ringte inn søndag morgen og fortalte om hærverkene. De fikk da beskjed om at fire eller fem biler var utsatt, så Meland utelukker ikke at flere har valgt å ikke ringe politiet. Politiet har fått med seg at det er et gjentakende problem i området.

– Vi er klar over det, men det er vanskelig å få gjort noe. For å finne gjerningspersonene er vi er avhengige av tips, sier Meland.

– Trasig

Nestleder i Kroken og omegn bydelsråd, Jens Aas, synes det er trasig at dette har skjedd.

– Jeg håper politiet kan få en klarhet i dette. Hærverk er ikke et ukjent problem, og det gjelder for alle bydeler – ikke bare Kroken, sier han.

Vil ha dialog

Aas ønsker at bydelsrådet kan ha en dialog med politiet, slik at de kan forhindre at det oppstår flere tilfeller med hærverk.

– Vi vil ta tak i det før det skjer flere ganger.

Men han understreker at dette ikke er et kjent problem. Selv har han ikke hørt om flere tilfeller.

– Ryktet om Kroken lever, og det er fremdeles folk som tror det er skummelt her. Men det er ikke mer kriminalitet her enn andre steder, sier han.