Det kommer fram i årsmeldingen for 2015.

Tromsø Gravlunds Vel hadde i fjor 120.818 kroner i inntekter, og 188.894 kroner i utgifter. Årsregnskapet for 2015 viste med det et underskudd på 67.892 kroner.

I årsmeldingen blir de viktigste kostnadene listet opp:

• Avsatt til oppussing av tårnet på kapellet på Tromsø Gravlund: 120.000 kroner.

• Stativ for hageredskap.

• Benker.

• Drift av foreningen, herunder vervebrosjyrer.

Stabilt medlemstall

Foreningen har 266 medlemmer, hvilket er samme antall som året før.

– Foreningen har fått åtte nye medlemmer, men som før er det noen som faller fra av naturlige årsaker. Noen strykes på grunn av manglende kontingent, heter det i foreningens årsmelding.

Vil øke inntekter

Foreningen begrunner underskuddet med at de i fjor benyttet tidligere års tildelte midler og inntekt til forskjellige prosjekter på gravlunden. Styret understreker også at de kontinuerlig jobber med å øke foreningens inntektsgrunnlag.

– I år er det 25 år siden Tromsø Gravlunds Vel ble stiftet (...). Styret planlegger å markere jubileet, blant annet for å få oppmerksomhet om foreningen, står det videre i årsmeldingen.

Videre planer

Det ble i fjor kjøpt inn 15 benker til gravlunden, men foreningen rakk bare å sette ut ti av dem. De øvrige fem kommer på plass i løpet av våren. Det er også opprettet en arbeidsgruppe som jobber mot å erstatte det nåværende gjerdet rundt gravlunden med en mur eller et nytt gjerde.

Foreningen var også på befaring på gravlunden i fjor, for å finne gravstøtter de ville prioritere å rette og restaurere. Foreningen valgte ut ti gravstøtter, men deretter stoppet arbeidet opp.

– Det er mange medspillere som må bidra i dette arbeidet, som vil fortsette i 2016, heter det i årsmeldingen.

Foto: Helge Matland