«Fioler er røde, fioler er blå – kan dere koste veien vår NÅ!». Slik innleder åtte år gamle Tora Mack Krøyserth sitt brev til kommunen.

– Jeg vil at de skal komme hit og koste bilen slik at vi kan gå på rulleskøyter. Nå er det for mye grus ute på veien slik at det ikke går an, sier hun da iTromsø er på besøk.

Tora og lillebror Magnus holder til i Ørneveien på Håpet, og i boligområdet er det flust med barn som gjerne skulle være ute og leke i gatene.

Mange barn

– Alle sammen har lyst til å gå på rulleskøyter, til å sykle og til å kjøre med sparkesykkel, men det er så mye grus at det er kjempevanskelig, sier Tora.

Lillebror Magnus forklarer:

– Om man prøver å kjøre med sparkesykkel eller rulleskøyter så kommer grusen inn i hjulene og de kan bli ødelagt. Derfor må grusen vekk før man kan leke i gata, sier han.

Det er første gangen Tora sender brev til kommunen og hun håper at det skal gi resultater.

– Vi håper at kommunen skal komme hit og koste. Det er mange barn her så vi har ikke lyst til å vente helt til 17. mai for å få det kostet, sier hun.

Venter på kostebilen

Å ta saken – eller kosten – i egne hender er heller ikke et spesielt godt alternativ, mener de to søsknene.

– Kommunen har mange kostebiler. Da går det mye fortere – om vi skal koste veien vil det ta flere uker, sier Magnus.

Politisk rådgiver for ordføreren, Katarina Goldfain Johnsen, er saksbehandler for brevet fra Håpet. Hun sier at saken er tatt hånd om på høyeste hold.

– Jeg har gitt saken videre til byråd for byutvikling, og hun har lovet at hun skal ta tak i kostingen så snart som mulig, sier Johnsen til iTromsø.

Hun synes det er kjempestas at Tora og Magnus har kontaktet kommunen for å få ordnet opp i sitt nabolag.

Lover kosting

– Det er klart at folk må kunne gå på rulleskøyter! Og kommunen har jo mange kostebiler, så det blir sikkert ordnet med kosting i Ørneveien snart, sier hun.

På Håpet tar det to søsknene imot beskjeden fra rådhuset med litt skepsis.

– Jeg håper at de kommer hit og koster og at de ikke bare gjør det inne i byen. Jeg har lovet å lære Magnus å gå på rulleskøyter, så jeg håper de kommer raskt, sier Tora.