Det foreslås i strategiplanen for uterom som er utarbeidet som en del av Transpornett Tromsø. I planen er det lagt opp til en rekke endringer og oppgraderinger i sentrum.

I strategiplanen står det at sentrum skal være det viktigste knutepunktet i kommunen, og videre ønsker man at sentrum skal få bedre opplevelseskvaliteter som gjør at folk vil oppholde seg i sentrum.

Prioriteringer

Målsettingen er at sentrum skal bli et attraktivt utfluktsmål, og gjennom ulike tiltak skal spesielt barnefamilier lokkes til å bruke helgedagene i sentrum.

Først på prioriteringslisten står en oppgradering av Torghuken, Prostneset, Broplassen, Kirkeparken, Mackparken, Trånkasmåttet, Lehnesmåttet, Kirkegata, Bankgata og Jaklins plass.

Budsjettrammen for disse er på hundre millioner kroner.

– Bankgata og Kirkegata er foreslått som gågater. Disse bør prioriteres sammen med Kirkeparkens fremdrift. Det er naturlig å se dette byrommet som en helhet, står det i strategiplanen som skal diskuteres i byrådskonferansen på mandag.

Fra før av er det bestemt at Storgata skal utvides frem til krysset med Kirkegata i forbindelse med utvidelsen av Kirkeparken.

Gågater

Lenger ned på prioriteringslisten foreslås det at også Cora Sandels gate omgjøres til gågate.

– Opparbeidelsen av denne gaten kan godt skyves fremover i prioriteringsrekkefølgen dersom andre tiltak kan initiere dette, understrekes det i strategidokumentet.

Totalt foreslås det at 180.000 sentrumskvadratmeter fornyes, til en total prislapp på 400 millioner kroner.

– Det er nødvendig med politiske prioriteringer og en vilje til å satse på sentrum som et viktig knutepunkt og et trivelig sted å oppholde seg, skriver byutviklingssjef Mette Mohåg og kommunaldirektør Øystein Nermo i sitt fagnotat til byrådet.