Det kommer fram i strategiplanen for uterommet i sentrum, som legges fram på byrådskonferansen på mandag. I strategiplanen foreslås det også at flere sentrumsveier skal omgjøres til gågater.

I strategidokumentet står det at man ønsker flere flamme- eller lyselementer i sentrum.

Visualisere byen

– Som et ledd i å visualisere byen er det foreslått å plassere flamme- eller lyselementer på strategiske stedet mot Tromsøysundet. I tillegg lanseres ideen om å etablere et bålsted på Rambergan. En videreutvikling av en slik idé kan være at det også i parkene og de større plassene anlegges bålkurver i mørketida, heter det i plandokumentet.

Trygghet

I strategiplanen, som er utarbeidet av Transpornett Tromsø - som består av representanter fra kommunen, fylkeskommunen og Statens vegvesen – er man opptatt av å skape en trygg og attraktiv atmosfære i sentrum på vinterstid. Dette ønsker de å få til gjennom «lek med lys».

– Som en kontrast til de kalde elementene kan man ved bruk av ild skape et varmere og glødende sentrum. Her vil bålet bli et naturlig samlingspunkt og utgangspunkt for ulike aktiviteter. Bålet er her selve symbolet på tromsøværingers forhold og lidenskap for naturen og livet ute.

Snø, is og lys

Målet er å kunne trekke det arktiske miljøet inn i bybildet.

– Et levende sentrum også på vintertid vil gi økt bruk og bolyst for tromsøboerne, samt tiltrekke flere turister som ønsker å utforske vårt urbane og arktiske bymiljø, står det i strategiplanen.

Et av tiltakene som foreslås for å gjøre sentrum mer attraktivt på vintertid, er å utnytte is og snø på en god måte.

– Is og snø må sees på som en ressurs, og utnyttes til å skape installasjoner, skulpturer, skøytebaner, akebakker og sparkveier.