Mandag inngikk et nordnorsk partnerskap som skal løfte KB til en forsterket posisjon i Norge. Det skriver Sparebanken Nord-Norge i ei pressemelding.

LES OGSÅ: Kjøpte sentrumsbygg for nesten 100 mill. (for abonnenter)

NHO og LO

Sparebanken Nord-Norge har invitert NHO og LO i et partnerskap om KB. Det er disse tre aktørene som eier Agenda Nord-Norge, og det er det selskapet som skal forvalte KB de tre neste årene.

LES OGSÅ: Nå legger banken ned i Tromsdalen

Det er også valgt ny leverandør av KB. Etter en anbudsprosess har de valgt konstellasjonen Bedriftskompetanse (Tromsø, Bodø, Hammerfest), Mo Industripark (Mo i Rana), Salt (Lofoten) og Menon Economics (Oslo) som leverandører de tre neste årene, skriver de i pressemeldingen.

– Økt verdiskaping

- KB er en del av Sparebanken Nord-Norges DNA. Vi har vært, er og skal være banken som bidrar til kunnskap om Nord-Norge. Med LO og NHO på laget har vi et partnerskap som kan løfte KB ytterligere. Vi skal få fram fakta og kunnskap som bidrar til økt verdiskaping i nord og som er relevant for partene i arbeidslivet, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge.

- Vi vil forsterke det beste av KB og i tillegg tilføre mer tall og faktakunnskap om Nord-Norge, sier Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge.

LES OGSÅ: Sparebanken Nord-Norge varsler lavere boliglånsrente