Bussring blir flybuss

En 40-50 år gammel æra er over for Cominor/Tromsbuss

Avinor har talt: Etter en tilbudsrunde, er Bussring AS tildelt holdeplassen utenfor terminalbygningen på Langnes og blir dermed ny operatør av flybussen.

Flybussen: Kommersiell direktør i Avinor, Ivar Schrøen, har gitt flybussoppdraget til Bussring. 

Klager: Cominor-direktør Hege Pedersen vurderer å klare på avgjørelsen. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

SENTRUM: Kommersiell direktør i Avinor, Ivar Schrøen, sier at det er første gang siden flyplassen ble åpnet at selskapet går ut med en prosess for å finne den neste aktøren. Ifølge Schrøen ble åtte busselskap invitert til å delta. Til slutt sto kampen mellom Bussring og Cominor.

To plasser

– Dette har ikke vært en anbudskonkurranse, men et tilbud til utvalgte aktører i bussnæringen. Etter en nøye vurdering, falt valget på Bussring.

Schrøen sier at det ikke er selve ruten, men de to plassene utenfor terminalbygningen som selskapene har konkurrert om.

Rullet og gått

– Etter at flybussavtalen – bokstavelig talt – har rullet og gått i flere tiår, kom vi til at det var på tide å få dette inn i et konkurransedyktig mønster. Det endte med en avtale til Bussring AS, sier Schrøen som presiserer at det ikke er noen klagemuligheter i prosessen ettersom dette kun dreier seg om leie av areal.

Ikke over...

Administrerende direktør i Cominor AS, Hege Pedersen, sier at selskapet likevel vurderer å klage på avgjørelsen til Avinor.

– Videre kan det bli aktuelt for oss å fortsette som flybuss, men uten mulighet til å stoppe utenfor avgangs- og ankomsthallen. Det betyr at vi eventuelt må finne andre løsninger så nært inntil terminalbygget som mulig, sier Pedersen.

Betyr mye

Daglig leder i Bussring, Henry Nyvoll, er fornøyd med 5-årsavtalen:

– Dette betyr mye for et selskap som oss. Vi driver ikke tradisjonelt, men er mer rettet mot ferie- og fritidsmarkedet. Derfor blir ruten med flybussen et element i dette.

Nyvoll sier at Bussring vil utvide det tilbudet som Cominor har gitt i alle år.

Utvider rutenettet

– Det innebærer at vi utvider rutenettet til avganger både i Kroken, Tromsdalen om sør på Tromsøya. På den måten inkluderer vi også byens reisende som så langt bare har hatt en begrenset tilbud til og fra flyplassen.

Nyvoll sier at selskapet fikk anbudet på grunn av totalpakken.

– Pris utgjorde bare 40 prosent av avtalen. Miljø og rutetraseen var vel så viktig.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter