STRANDTORGET: – Det har vært fullt av unger her siden vi satte det opp i morges, sier Lena Gustavsen Nymark, leder i Sentrumsforeningen.

Hoppeslottet kan nok bli et populært innslag flere steder denne sommeren da meningen er at sentrumsbedrifter kan leie slottet til egne aktiviteter. Så Kristina (9) og Lisa (8) Lindrupsen kan se fram til mye hopping og spretting.

Fly som en fugl

HOPPENDE GLAD: Kristina (9, i midten) og lillesøster Lisa (8, til høyre) føler seg som fugler når de hopper i Sentrumsforeningens nye hoppeslott. Alle

– Dette er på en måte som å fly. Som en fugl, sier Kristina til iTromsø.

Lars Nymo Trulsen, banksjef for personmarked i Sparebank1 Nord-Norge som har vært med på å finansiere slottet, legger merke til journalistens lange blikk mot hoppeslottet.

– Så lenge man er under 1.80 kan man hoppe, men du bør kanskje finne noen likevektige å hoppe med, sier han med et lurt smil.

Både Sentrumsforeningen og Sparebanken ønsker seg naturlig nok flere aktiviteter i sentrum.

Trygt og gratis for ungene

– Vi har lagt merke til at det godt kan være flere opplevelsesrom i sentrum for barn, og dette er da et lite tilskudd, sier Nymark.

Da Nymark sendte inn søknaden til Sparebanken var ikke banken sen om å innvilge den.

– Vi ønsker oss et levende lokalsamfunn og et levende bybilde – også for ungene. Slike tiltak som Sentrumsforeningen har satt i gang er vi svake for, sier Trulsen.

For å leie hoppeslottet har Sentrumsforeningen satt ned noen absolutte krav.

– Det skal være trygt for ungene og det skal være gratis å bruke, fastslår Nymark.

Les også: Vil ha søndagsåpne butikker når cruiseturistene ankommer

Arktisk lekeplass?

Første bestilling er allerede kommet inn. På 17. mai har Ishavshotellet sikret seg et hoppeslott til sin markering av nasjonaldagen.

– All ære til Ishavshotellet som er de første til å ta utfordringa, fortsetter Nymark.

Hun og hennes forening har mange gode aktiviteter, og ifølge Trulsen kan det godt tenkes at de vil få flere av sine søknader innvilget fra Sparebankens side. Øverst på ønskelista står altså en arktisk lekeplass.

– En slik lekeplass som spiller på omgivelsene våre vil passe fint inn i en arktisk hovedstad. Det kunne få Tromsø til å skille seg ut fra andre byer, sier Nymark.

– Vi er avhengige av slike søknader for å gi samfunnsutbytte tilbake til lokalsamfunnet. Vi vet ikke om alt som skjer, naturlig nok. Vi skal drive bank, så får andre ta seg av aktivitetene, sier Trulsen.

Inntil en slik lekeplass kommer, får vi trøste oss med et hoppeslott – men ungene klager ikke. Det gjør imidlertid foreldrene. Mange er enige i at det er for få aktiviteter for ungene.

– Det kunne godt være slike litt flere slike tilbud og gjerne litt oftere, sier Elin Isaksen som smilende står og ser på datteren Elisa (6) som denne lørdagen kan gå hjem med et tilfredsstilt hoppebehov.