SENTRUM: Førstestatsadvokat Lars Fause, som var aktor i saken, sier at neste rettsrunde starter 5. september. At drapssaken ikke kunne behandles før, skyldes tidspress – både hos retten og forsvareren, advokat Aasmund Olav Sandland.

Les alt om Kvaløyadrapene her.

Full gjennomgang

– Det er satt av ti dager til en full gjennomgang av saken hvor en 50-årig tromsømann ble kjent skyldig i overlagt drap på Hermod Magne Steinsund og forsettlig drap på Stein Håvard Larsen i september 2014, sier Fause.

50-åringen ble dømt til lovens strengeste straff – 21 års forvaring med en minstetid på ti år. Han må også betale 800.000 kroner i erstatning til de etterlatte og tåle inndragning av flere våpen og ammunisjon.

Spekulasjoner

Etter at dommen falt i begynnelsen av forrige måned, uttalte advokat Sandland følgende til iTromsø:

– Dette er etter min mening en dom basert mer på spekulasjoner og antakelser enn håndfaste og konkrete bevis. Retten hopper over flere vesentlige elementer rundt drapet på Hermod Magne Steinsund – blant annet det faktum at det ikke er hørt skudd og hva som var det faktiske dødstidspunktet. Dette har vært sentrale temaer i forsvarets arbeid.

– Det er også flere uklarheter i omstendighetene rundt Stein Håvard Larsen, som ikke har blitt funnet, uttalte forsvareren.

LES OGSÅ: – Vi har hatt en teori om at Larsen ble partert

Mer etterforskning

Advokaten etterlyser også ytterligere etterforskning i saken.

– Allerede før dommen ble forkynt, ba jeg statsadvokaten om ytterligere etterforskning i begge sakene. Etter hvert som hovedforhandlingen gikk sin gang, tok flere kontakt med oss med informasjon om andre mulige gjerningsmenn. Dette er noe som må avklares, presiserte Aasmund Olav Sandland.

LAGMANNSRETTEN: Dobbeltdrapene på Kvaløysletta skal behandles av Hålogaland lagmannsrett i full bredde, sier førstestatsadvokat Lars Fause som var aktor i saken. Her sammen med forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø