Sentrum: Eiendommen Grønnegata 48 huser hotellet City Living Hotell Tromsø, restauranten Suvi, samt et parkeringshus. Nå er det kjent at Viking Eiendom AS kjøper Grønnegata 48, og at Viking Hotell Tromsø AS kjøper City Living Hotell Tromsø.

Overtakelsen skjer med virkning fra 2. mai i år, noe som det meldes om via ei pressemelding.

Høyt belegg

Viking-selskapene eies av Seljeli Invest AS med eier og daglig leder Idar Gabrielsen.

- Vi gjør dette for å styrke den driften vi har fra før - vi driver jo både Viking Hotell og ABC Hotell og føler at dette hotellet passer godt inn i det vi gjør, sier Gabrielsen.

- Dessuten synes vi eiendommen er interessant og har en fin lokalisering, og vi ser ikke at den skal tape seg i verdi.

Selgere av City Living Tromsø AS er hotellselskapet Hoff Hotels AS og utviklingsselskapet Profio AS.

Selger av Grønnegata 48 er Realinvest Tromsø AS, som eies av de samme eierne som City Living Tromsø AS.

I pressemeldingen skriver selskapene at City Living Hotell i 2015 hadde over 90 prosent belegg, og at denne trenden også har fulgt hotellet inn i 2016. Hotellet åpnet i februar 2008.

Samme konsept

Årsaken til at eiendommen og hotellet selges er at eierne i enda større grad vil fokusere på utvikling, skrives det i pressemeldingen.

Både Grønnegata 48 og hotellet vil i hovedsak driftes videre med samme konsept som i dag.

- I først omgang blir det ikke noen endringer og det skal drives videre slik det har vært, men vi vil naturlig nok samordne driften. Suvi vil fortsatt være der, og det blir ingen endring der, sier Idar Gabrielsen.

Man sier at det slett ikke er umulig at selskapet kjøpe flere hoteller i framtiden.

- Vi er opptatte av å skape utvikling og vi er opptatte av å satse på reiselivsnæringa. Dessuten er vi idealiseter og synes nordnorske aktører skal være med, og at det sånt sett er viktig med lokalt eierskap.