- I hvilken grad anser du mobbing som et problem på skolen?

- Mobbing er alltid problematisk når det oppstår. Vi har som målsetting at elever ved Kaldfjord skole ikke skal bli utsatt for krenkende ord og handlinger som mobbing, vold, diskriminering, rasisme eller utestenging på skolen, SFO eller på skoleveien. Vi har likevel elever som opplever dette innimellom og det er ikke ønskelig. Vi har som målsetting at mobbing skal ha svært dårlige vilkår på Kaldfjord skole! Kaldfjord skole jobber systematisk med å forebygge og avdekke mobbing. Vi jobber også systematisk for å ha gode rutiner, sette inn tiltak og evaluere disse. Foresatte er en svært god og viktig samarbeidspartner i alle saker som omhandler elevene på Kaldfjord skole. Elever som opplever å bli utsatt for mobbing eller andre former for krenkelser skal kunne stole på at skolen tar problemene på alvor. Vi ønsker at det skal være lav terskel for elever og foresatte å si ifra om alle forhold, også mobbing. Viser videre til skolens plan mot mobbing. Denne beskriver vårt systematiske arbeid mot mobbing: http://kaldfjord.tromsoskolen.no/files/2015/08/ny_mobbeplan_kladfjord_skole_28_08_15.pdf

- Hvilke tiltak mener du bør iverksettes fra lokale/nasjonale myndigheter for at det skal bli lettere for skolen å håndtere mobbing?

- Skoleeier/PPT/KUTT kan veilede skolen dersom det skulle oppstå mobbesaker vi ikke kan løse lokalt. En slik støttefunksjon er viktig for både foreldre og skole i vanskelige saker. Ansatte ved Kaldfjord skole deltok nylig vært en kursrekke for å øke kompetansen for ressurslærere mot mobbing. Slik kursing er et viktig bidrag også framover for vi skal håndtere mobbing på en god måte. Det er viktig å holde seg oppdatert på viktig forskning på området. Mobbesaker er ofte komplekse og det vil alltid være behov for kompetanseheving i forhold til dette i skolen. Etter initiativ fra både FAU og Tromsø kommune sentralt, fikk vi revidert vår lokale plan mot mobbing våren 2015. Arbeidet med denne planen må holdes varmt. Skolehelsetjenesten gjør en viktig jobb i forhold til avdekking og tiltak på mobbing. Denne tjenesten bør styrkes. Det er bra at det er fokus på mobbing. Mobbing er et samfunnsproblem, skolen må gjøre sitt for å bekjempe mobbing og vi kan ikke stå alene i arbeidet.