SKIPPERGATA: Det går mot vår og sommer i Tromsø, og byens restauranter er i full gang med klargjøringen av sesongens uteservering.

Innen 17. mai

Håkon Arntsen, medeier i Hildr Gastrobar, kan fortelle at restauranten ikke bare har kjøpt inn nytt møblement til uteserveringen, men at de nå også satser på en egen kjøkkenstasjon utendørs med både grill og cocktailbar.

– I løpet av de neste ukene satser vi på å ha alt på plass. Så snart det blir grønt i gresset her ute så skal vi få opp møblementet, og innen 17. mai håper vi ha det klart, forteller han til iTromsø.

Alt utendørs

Planen er å ha en egen stasjon for matlaging i hagen, slik at de ansatte kan gjøre alt utendørs.

– På den måten slipper vi å løpe inn og ut hele tiden, for det kan bli ganske tungvint. Her ute skal vi ha grill, et lite kjøkken, og en bar slik at vi kan stå her ute og lage cocktails og showe litt i sommer, sier Arntsen.

Uteserveringen vil ha sitteplasser til 40–60 gjester, opplyser medeieren av gastrobaren.