Flagget for egen handlingsplan

En handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold ble vedtatt i dagens kommunestyremøte.

FARGERIKT: Bakerste rad i kommunestyresalen var fargerik da handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold ble vedtatt. Foto: Renate Pettersen 

nyheter

Det var Ap, SV og Rødt som sto bak forslaget om en handlingsplan mot diskriminering av LHBT-personer. Forslagsstiller Jarle Heitmann var tydelig på at det er viktig å lage en egen plan på området som skal inneholde konkrete tiltak for å bedre situasjonen i kommunen.

– Vi må dessverre konstatere at det fortsatt er nødvendig med en handlingsplan som ivaretar LHBT-personers behov, sa Heitmann fra talerstolen.

Ragni Løkholm Ramberg (Ap) støttet forslaget, men ba om at forslaget fikk et annet navn.

- Dette bør heller være en handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold, sa Ramberg og fikk støtte fra forslagsstillerne.

Les også: Viktoria (23) ble født som gutt - nå vil hun skifte kjønn.

Plan på plan

Anna Amdal Fyhn (H) var kritisk til at kommunen nå skal utarbeide nok en plan.

– Vi støtter innstillingen, men jeg må påpeke at vi har hatt en handlingsplan med samme navn tidligere, mer spesifikt mellom 2008 og 2012. Før man vedtar en ny plan bør man evaluere den forrige planen for å se hva som gjenstår og hva man skal gå videre med. Det er ingen vits å vedta en masse planer uten å følge de opp, sier Fyhn.

Også Frps Anni Skogman mente at kommunen har nok handlingsplaner å forholde seg til.

– Det jobbes med ting i kommunen selv om man ikke har en egen plan på det. Vi har så mange planer i kommunen som bare ligger nederst i en skuff, sier hun.

Forslaget ble vedtatt mot Frps stemmer i kommunestyret.

Les også: - Det er annerledes å være skeiv utenfor Ring 1.

– En seier

Flere støttespillere for planen, blant annet medlemmer i Fri Troms (tidligere LLH) hadde møtt opp til kommunestyret, og preget bakerste rad i salen med fargerike flagg.

– Det er helt fantastisk at denne saken ble vedtatt i dag. Enda bedre var det at alle utenom Frp stemte for, sier Ole-Marius Johnsen, leder i Fri Troms.

Johnsen håper at både politikerne og Fri Troms vil følge opp planen i større grad enn hva som ble gjort i perioden 2008–2012.

– Vi må ta litt selvkritikk på at ikke alle tiltakene i den forrige planen ble gjennomført. Vi var nok litt for dårlige til å følge den opp, og det samme var en del av politikerne.

Han ser fram til å begynne på arbeidet med planen, og er tydelig på hva som bør være inkludert.

– Det som er mest effektivt er kunnskapsheving hos etater og personer som er i kontakt med personer i en sårbar situasjon, for eksempel helsesøstre, fastleger og lærere. Hvis vi får det arbeidet i gang raskt vil vi snart se resultater, tror han.

Les også: Homofile mobbes i skolen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter