BERGEN/TROMSØ (VG): Like etter at 18-åringen hadde bestått oppkjøringen og mottatt det etterlengtede førerkortet ved trafikkstasjonen i Tromsø tirsdag morgen, ble han stoppet av politiet i sin "pensjonistkjørte" Volvo 940 1998-modell.

Lasermålingen viste at Robertsen hadde kjørt i 84 km/t i 50-sonen i Tromsøsundveien, og dermed ble førerkortet inndratt på stedet. Han må også ut med 9000 kroner i bot.

– Gjort er gjort

– Det er klart det er surt. Men det er vel ikke så mye å gjøre med. Gjort er gjort, sier Robertsen, som fylte 18 år bare to dager før han kjørte opp.

Politiet skrev en melding om hendelsen på Twitter, og Robertsen fortalte senere på dagen om hva som hadde skjedd på sin Facebook-side.

– Ja, det var jeg som mistet lappen i dag. Jeg har stått for det, gitt fra meg lappen og tatt boten, skrev han.

Til NRK som først omtalte saken, sier Robertsen at han hadde slitt med å få bilen opp i over 3000 omdreininger, og at han derfor ga litt ekstra gass i andre gir.

Fokusert på turtelleren

– Bilen "rugget" og gikk veldig ujevnt, trolig fordi den hadde stått i ro i en måned slik at det kan ha hadde dannet seg kondens i drivstoffet. Jeg aksellererte for å se om jeg fikk den over 3000 omdreininger, men var dessverre litt for fokusert på turtelleren, sier 18-åringen til VG.

Robertsen jobber til daglig som bilmekaniker ved et verksted i Tromsø og har i tillegg jobb på en bensinstasjon i byen.

– Det høres ut som du er glad i bil?

– Ja, jeg er veldig glad i bil, jeg har faktisk to biler, sier han.

Kjøpt av pensjonist

Den 18 år gamle Volvoen han kjørte tirsdag kjøpte han av en pensjonist for to år siden, for å ha den klar til oppkjøringsdagen. Bilen har en 2,3 liters turbomotor med 135 hestekrefter.

– Volvo 940 høres harry ut, men denne er strøken og helt original. Og pensjonistkjørt.

Etter å ha mottatt førerkortet var Robertsen først innom bilverkstedet han jobber ved for å levere tilbake bilen han hadde lånt til oppkjøringen. Deretter tok han en runde gjennom byen, før han dro videre til bensinstasjonen for å fylle på kondensfjerner.

Noen minutter senere ble han stoppet av politiet.

Kom med laseren

– Jeg trodde kanskje jeg hadde kjørt i 60 eller 70 km/t. Så kom betjenten med laseren. Den viste 84 km/t.

– Hva sier foreldrene dine etter det som har skjedd?

– De er selvfølgelig skuffet og lei seg. Det som skjedde var dumt, og jeg oppfordrer alle til å repektere fartsgrensene, understreker han.

Robertsen har hatt førerkort for moped i to år, men nå får han heller ikke kjøre moped på en stund. Hvor lenge han må klare seg uten førerkort, vet han ikke.

Får hjelp av kompiser

– Trolig tre til ni måneder. Nå kjører kompiser meg frem og tilbake, så foreløpig går det greit, sier han.

18-åringen fra Tromsø er ikke den første som har mistet førerkortet etter svært kort tid. I 2007 ble en 18-åring tatt i 160 km/t i Fløyfjellstunnelen i Bergen, bare en time etter at han hadde bestått oppkjøringen. Fartsgrensen i tunnelen er 80 km/t.