TEMPOHJØRNET: Det er to dager siden politiet aksjonerte mot ungdommer som bar kniv i sentrum. Tre personer ble tatt med kniv, mens ni personer ble tatt med narkotika.

Torsdag var det rolig på Tempogården, men ungdommer som ventet på bussen kjenner seg igjen i problemstillingen om at stadig yngre personer blir dratt inn i «Plazagjengen».

– «Plazagjengen» er kjent. Selv om de ikke er her, er de lett å kjenne igjen. De er i aldersgruppen 12–20 år, sier Una Myreng Arntzen (16) og Sesilie Linn Grimstad (16).

– Utrolig trist

Selv bruker de ofte Tempogården mens de venter på bussen, uten at de selv sjeneres veldig av ruspåvirket ungdom.

– Man merker godt dem som stikker seg ut og er påvirket av diverse midler. Vi bryr oss ikke så mye om dem, sier Grimstad.

– Jeg kjenner igjen noen av dem, og de er veldig unge. Det er utrolig trist, og man føler et ansvar, selv om man ikke kan gjøre noe med det, sier Una Myreng Arntzen.

Hun forteller at personene hun snakker om er mye yngre enn henne.

– De henger her, selv om de skulle vært på skolen. De går glipp av hele utdanningen sin, og det er utrolig trist.

Patruljerer jevnlig

Tirsdag og onsdag aksjonerte politiet mot ungdommene på Tempogården. Torsdag var de også innom for å jobbe mot problemer i sentrum.

– Vi er i sentrum hver dag – både på Tempogården og på Strandtorget, hvor vi i dag har bortvist folk som drakk på offentlig plass, sier operasjonslederen ved Troms politidistrikt.

– Jeg regner med at de blir skremt og at det påvirker dem. Jeg tror også enkelte kan komme seg ut av det. De er såpass unge og har tid til å få gjort det som skal til for å komme seg ut av miljøet, sier Grimstad.