TIL HIMMELS: Miljøproblematikken kan være dyster å prate om, men produksjonsteamet ønsker å ha en konstruktiv vri på det i «Planetpatruljen». Fra venstre: Produsent Ragnhild Giæver, prosjektleder Håvard Gulldahl, programleder Finn Arve Sørbøe, produksjonsleder Cecilie Arder Skildheim og produsent Gunnar Hammer. Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

TIL HIMMELS: Miljøproblematikken kan være dyster å prate om, men produksjonsteamet ønsker å ha en konstruktiv vri på det i «Planetpatruljen». Fra venstre: Produsent Ragnhild Giæver, prosjektleder Håvard Gulldahl, programleder Finn Arve Sørbøe, produksjonsleder Cecilie Arder Skildheim og produsent Gunnar Hammer. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

MILJØBEVISSTE: Målet med «Planetpatruljen» er å gjøre barn mer bevisste på miljøet. Fra venstre: Produsent Ragnhild Giæver, prosjektleder Håvard Gulldahl, programleder Finn Arve Sørbøe, produksjonsleder Cecilie Arder Skildheim og produsent Gunnar Hammer. Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

MILJØBEVISSTE: Målet med «Planetpatruljen» er å gjøre barn mer bevisste på miljøet. Fra venstre: Produsent Ragnhild Giæver, prosjektleder Håvard Gulldahl, programleder Finn Arve Sørbøe, produksjonsleder Cecilie Arder Skildheim og produsent Gunnar Hammer. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

HUMOR: Det blir også litt humor i programmet, noe som er naturlig når Finn Arve Sørbøe (i midten) er involvert. Her sammen med Håvard Gulldahl (til høyre) og Gunnar Hammer. Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

HUMOR: Det blir også litt humor i programmet, noe som er naturlig når Finn Arve Sørbøe (i midten) er involvert. Her sammen med Håvard Gulldahl (til høyre) og Gunnar Hammer. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

1 / 3

Finn Arve trenger tromsøbarn til nytt NRK Super-program

Det nye NRK Super-programmet «Planetpatruljen» skal spilles inn i Tromsø til høsten og produksjonsteamet vil ha lokale barn på skjermen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Med Finn Arve Sørbøe som programleder skal Tromsø igjen være location for en ny, stor barne-TV-produksjon. Denne gangen er det miljøet som står i fokus, med et ønske om at barn blir mer bevisste på hvordan man kan bidra i hverdagen.

– Vi ønsker å gi barn et innblikk i hvordan de kan være med på å ta vare på kloden gjennom å påvirke de voksne. Dette kan de gjøre ved å stille spørsmål eller ved å påpeke når ting kunne vært gjort mer miljøvennlig, forteller prosjektleder Håvard Gulldahl.

LES OGSÅ: Nå blir det gjensyn med denne Sørbøe-suksessen

Finn-Arve «arresteres»

I serien skal barna «arrestere» Finn-Arve Sørbøe når han gjør ting som ikke er miljøvennlig, ting han innrømmer han ofte gjør i hverdagen selv.

– Det kan for eksempel være å la bilen stå på tomgang, å kjøpe ny plastpose hver gang man er på butikken, eller å være sløv på kildesorteringen. Dette er jo problemstillinger jeg selv kjenner meg igjen i, sier Sørbøe.

Les også: Gikk mann av huse for å se Finn Arve uten truse

Ønsker tromsøbarn

Produksjonsteamet begynner nå jobben med å finne barn til TV-serien, og innspillingen starter allerede til høsten.

– Vi ønsker barn fra Tromsø, av rent praktiske grunner, født i 2007, 2008 eller 2009. De som synes dette er interessant kan sende inn et 30-sekunders videoklipp av seg selv. Deretter velger vi ut noen av disse som får komme på audition hos oss, forteller Gulldahl.

Her søker du!

Tas ut av skolen

Ettersom miljø er «Planetpatruljens» hovedtema må barna være forberedt på å være mye ute hvis de deltar i produksjonen. De kan også bli nødt til å tas ut av skolen til tider.

– Vi har lang erfaring med dette og samarbeider tett med foreldre og skolen for å lage et best mulig opplegg. Det går som regel veldig greit, forteller produsent Ragnhild Giæver.

«Planetpatruljen» har premiere på NRK Super til høsten, og vil trolig fortsette i flere sesonger.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: