RÅDHUSET: Marta Hofsøy er som eneste nordlending en av syv unge talenter som har fått seg sommerjobb i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

– Jeg gleder meg veldig! Det er mye som skjer selv om Stortinget ikke har møter, og jeg ser fram til å lære mye og knytte kontakter. Det er ikke akkurat sånn at det er overflod av tromsøværinger i Oslo, så jeg håper og tror at jeg kan bidra med noen nordnorske perspektiver, sier hun.

Ble oppfordret

– Jeg ble oppfordret til å søke, så da gjorde jeg det – og fikk jobben. I utgangspunktet tror jeg det var ment å være et intervju, men det ble ikke noe av, sier Hofsøy.

Selv om Hofsøy nå får innpass i maktens korridorer på Løvebakken, har hun foreløpig ingen planer om å bli værende der.

– Jeg har ingen umiddelbare ambisjoner om å komme meg på Stortinget. Nå fokuserer jeg på sommerjobben og vil gripe den oppgaven jeg har foran meg på best mulig måte.

Får skryt

Det er Jonas Gahr Støres våpendrager og stabsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Hans Kristian Amundsen, som har ansatt Hofsøy.

– Jeg er glad vi får Marta hit. Hun er en av de unge politikerne vi vil bli bedre kjent med her sentralt. Marta har en usedvanlig sikker vurderingsevne til å være så ung. I tillegg har hun en imponerende arbeidskapasitet og en presis formuleringsevne, sier Amundsen.

For flink til intervju

– Marta var den eneste vi var så sikker på i ansettelsesprosessen at vi ikke trengte å gjennomføre noe intervju. Hun får nå en unik erfaring, og har mange muligheter åpne. Jeg er stolt av å ha Marta med på laget, og ser fram til å la hennes jobbe med de fremste politikerne i Arbeiderpartiet, sier Amundsen.