Dersom partene i reiselivsoppgjøret, NHO Reiseliv og Fellesforbundet, ikke kommer til enighet innen lørdag klokken 08.00, trappes streiken opp. Da vil totalt 5.798 bli tatt ut i streik, blant dem 215 knyttet til Tromsø-bedrifter.

– Ikke heldig

LO skulle lørdag arrangere sin årlige arbeiderfest på Prelaten. Nå er den avlyst.

– Dette er et arrangement som vi har hatt i Tromsø kvelden før 1. mai. Dette arrangementet har alltid hatt stor oppslutning i Tromsø. Det som nå er realiteten, er at det blir en opptrapping av streiken. Da tenker vi at det ikke vil være heldig å gjennomføre et slikt arrangement når mesteparten av restaurant- og hotellbransjen er i konflikt, sier nestleder i LO Tromsø, Kristine Larsen.

– Vil merke streiken

Hun opplyser at avlysningen skjer i solidaritet med de streikende.

– Vi har ikke tatt det opp til diskusjon hvorvidt vi skal arrangere festen på et senere tidspunkt. Det må vi komme tilbake til, sier Larsen.

Hun forklarer at hun har vært i kontakt med Fellesforbundet sentralt, og foreløpig ser det ikke ut til at det går mot en løsning på konflikten.

– I Tromsø vil man se at det vil være flere arbeider i streikebekledning. Det blir nok også redusert aktivitet på noen av stedene, og kanskje noen av stedene må stenge. Man vil merke streiken, sier hun.