BREIVIKA: Undersøkelser foretatt blant tidligere og nåværende studenter, viser at Tromsø kommer klart best ut. Studiet slår knockout på tilbudene i Oslo og Bergen.

Flere søkere

– Det gjør at vi opplever en markant økning i antall søkere. Det skjer samtidig som studiene i sør opplever det motsatte, konstaterer Crossner som har vært med siden oppstarten. Når han pensjonerer seg om ett par måneder, overleverer han et institutt som bokstavelig talt har null hull.

Topp skåre

I en undersøkelse foretatt blant studentene, er helhetsvurderingen 4,4 av fem oppnåelige poeng. Da har deltakerne sagt sitt om åtte ulike deler av utdanningen. Blant tannpleierne er snittkarakteren 4,1.

– Vi har også bedt om en vurdering fra tidligere studenter som har vært i jobb i 2-5 år. Her svarer hele 95 prosent at de er svært fornøyd med utdanningen - sett i forhold til egen praksis.

– Det tilsvarende tallet blant tannpleierne, er på 89 prosent.

Lave odds

– Fra å være et dødsdømt prosjekt med meget lave odds, leverer vi den beste utdanningen.

– Samtidig konstaterer vi at tannlegekrisen i nord nå er et ukjent begrep. Fra å ha tyske og svenske tannleger i sving i kortere og lengre perioder, er det nå egne krefter som råder grunnen. Det har vi klart i løpet av ti år, sier Claes-Göran Crossner.