Tinder og Facebook tester ut en helt ny funksjon i Australia som skaper furore. For under navnet "Tinder Social" kan man se hvilke av dine venner på Facebook som har Tinder innstallert på telefonen, skriver Side 3.

Legges i grupper

Tanken bak funksjonen er at du skal kunne organisere gruppearrangement med både Facebook-vennene dine og nye bekjentskaper. Det var det britiske nettstedet Business Insider som først omtale saken.

- Uansett om du ser etter grupper av mennesker som du deler felles interesser med, eller om er ute etter helt nytt eventyr, så er Tinder Social en bedre måte å gå ut sammen med venner på, heter det på Tinders blogg.

Den nye funksjonen fungerer slik at du kan lage grupper på Tinder for å arrangere et møte mellom flere mennesker. Men når du gjør det, kommer det også opp en liste over hvilke av dine venner på Facebook som har Tinder installert. Det får nå folk i Australia til å reagere.

Kommer automatisk

Funksjonen er foreløpig kun på teststadiet og kun i Australia, men Tinder har hatt for vane å teste ting i landet «Down Under» før de ruller det ut til resten av verden. Til Business Insider har flere av testpersonene uttalt at de ikke har valg å bli med i testgruppene og funksjonen har blitt automatisk aktivert. Derfor kan det jo være greit å være obs på at dette kan skje i Norge også.

Tinder har i en uttalelse sagt at funksjonen kan endres, men det må gjøres manuelt i innstillingene.

- Alle brukere som foretrekker og ikke bli inkludert i grupper kan velge bort Tinder Social. Dette er bare noe vi tester ut, og det er viktig å understreke at Tinder ikke er noe som holdes hemmelig, ettersom 70 prosent av brukerne våre har lastet ned Tinder fordi vennene deres har anbefalt det, sier kommunikasjonsdirektør i Tinder, Rosette Pambakian, til Business Insider.