Med moderne teknologi, teater, musikk og en haug med barneskolebarn, åpnet endelig Kystens hus sin interaktive utstilling «Havet og kysten».

– Det er moderne teknologi som jeg har prøvd selv opp til flere ganger, sier Eivind Burkow, som er prosjektleder i stiftelsen Kystens hus.

Helhetlig opplevelse

Andreetasjen på det nye signalbygget i sentrum er nemlig nå fyllt med store interaktive skjermer, som skal lære barn om alt fra matlaging til fiskehistorie.

– Det er for å gi en opplevelse i læring. Du skal bli tatt med inn i en hverden som gir en helhetlig opplevelse fra da du spiser fisk til du har lært, sier Merete Forfang, markedssjef i stifelsen Kystens hus.

– 16-åringen min har vært her og sagt «kult, mamma!». Og da vet jeg at vi har truffet noe, sier Forfang.

3 millioner kroner

Utstillingen har kostet omtrent tre millioner kroner.

– Grunnen til det er at alt er spesieldesignet til oss. Alt det digitale innholdet er programmert fra første kodelinje, sier Burkow, som forteller at de har hatt barneskoleklasser som har fått testet utstillinga.

– Vi håper å få alle barneskoleklassene i Tromsø innom her. Får vi også støtte fra Den kulturelle skolesekken er det store sjanser for at andre skoler i distriktet kan besøke oss.

Mange møtte opp for å få med seg åpningen til Kystens hus nyeste utstilling. Foto: Ronald Johansen / iTromsø