Hvert år skal de beste Vinmonopolene i landet kåres.

Vinmonopolene blir målt i flere forskjellige parametere som blant annet omfatter kundetilfredshet og måltall for alderskontroll.

– Kjempehyggelig

Alle Vinmonopolene er delt inn i syv kategorier, på grunnlag av salgstall. Vinmonopolet på Jekta befinner seg innen kategori syv. Det vil si at butikken selger fra 700.000 liter og oppover i løpet av ett år. Nå er det klart at Jekta-butikken var best i sin klasse i 2015.

– Det er kjempehyggelig og vi er veldig glad for dette, sier butikksjef Stig Jøran Skogeng.

Han forklarer at det er første gang de har nådd så langt i konkurransen.

– Vi har tidligere hatt en del uforutsette hendelser som har påvirket salget. Det var blant annet en del ombygging på Jekta, og vi flyttet butikken. Det var også utfordringer med gulvet som måtte repareres, som førte til at vi måtte gå ned i butikkstørrelse. 2015 er det første året vi kunne drive butikk på en ordentlig måte, sier Skogeng

Går for seier neste år

Alle vinnerne i sin kategori får en studiereise på 10.000 kroner per person i butikken. Det er noe Skogeng ser fram til.

– Vi reiser til Bordeaux i september. Da må de andre Vinmonopolene i område passe butikken vår, sier han.

23. april var alle kategorivinnerne samlet for å feire sine prestasjoner. Der ble Norges beste pol kåret, ut fra kategorivinnerne. Her nådde ikke Vinmonopolet på Jekta helt til topps, men det skal Skogeng sørge for skjer til neste år.

– Neste år skal vi vinne hele greia. Vi skal levere bedre måltall, kundetilfredshet og alderskontroll. Det er kjempeviktig, sier han.