Fredag ettermiddag gikk den tidligere varaordfører, nåværende gruppelederen for Frp, ut på Facebook og fortalte sine venner om kreftdiagnosen.

– Da ble det min tur gitt… Til å si at jeg har kreft. Prognosene er gode og kulen i brystet skal opereres ut onsdag 11.5, skriver hun innledningsvis.

iTromsø har vært i kontakt med Skogman, som foreløpig ikke ønsker å utdype statusen, men har samtykket til at iTromsø omtaler saken.

– Var heldig

Skogman føler hun har vært heldig siden sykdommmen ble oppdaget tidlig.

– Midt oppe i alt har jeg vært heldig. Kulen er blitt funnet tidlig, og som det ser ut nå er det ingen spredning. Vet jeg skal stråles men usikker på om jeg må ha flere operasjoner og/eller cellegift. Det vet jeg en stund etter at kulen er fjernet, skriver Skogman, som valgte å opplyse om sykdommen på grunn av rykter.

– Vi vet at rykter innimellom kan «ta litt av». Og siden jeg kjenner litt mer enn «et par stykker» ønsker jeg å informere selv, uttaler hun på Facebook.

– Blir frisk

Skogman ønsker også å betrygge sine venner om at hun vil bli frisk.

– Jeg blir frisk.  Jeg har bare en litt «humpete» vei foran meg en periode. Det vil si at jeg kanskje ikke er tilgjengelig 24 timer i døgnet denne perioden, men bare prøv – jeg vil ha flest gode dager. Det har jeg bestemt, avslutter hun i Facebook-statusen.