Tiltalt for vold og trusler

En mann I slutten av 20-årene er i Nord-Troms tingrett tiltalt for vold, samt trusler ved flere anledninger.

Nord-Troms tingrett  Foto: Petter Strøm

nyheter

Ifølge tiltalen skal tromsømannen i september 2014 ha sendt flere tekstmeldinger til en kvinne og en mann som var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

I den ene meldingen til kvinnen skrev den tiltalte at «Dæm har lurt dæ til å ta sønn min fra mæ. Så æ har ikje nokka liv igjen. Æ skal slå ihjel fardin iværtfall» og lignende. I en tekstmelding til mannen skrev han «Forvent dæ en litt tøngere kværdag N.N.».

I oktober 2014 la tromsømannen også et brev utenfor døren til sistnevnte, til tross for at han hadde forbud mot å kontakte mannen.

I oktober 2015 sendte den tiltalte et bilde til kvinnen på Facebook, til tross for at han ved Troms politidistrikts beslutning hadde forbud mot å kontakte henne. I november skal den tiltalte også ha ringt den fornærmede til tross for forbudet.

I januar 2015 prøvde den tiltalte på nytt å kontakte kvinnen, ved å sende henne meldinger på Facebook samt oppsøke bopelen hennes.

Mannen i slutten av 20-årene er i tillegg tiltalt for å utøvd vold mot en annen mann. Det skjedde i 18. mai 2015 i Tromsø, hvor tiltalte slo et slag mot fornærmede og traff han i ansiktet.