Hvor fikk statssekretær Amund Ringdal sin informasjon fra om hva som ble sagt og gjort på representantskapsmøtet til Tromsø Arbeiderparti, der den nye Kvaløyforbindelsen ble behandla?

Les også: Regjeringa beskylder Kristin Røymo for blank løgn

Og hvor har Høyres gruppeleder i Tromsø, Erlend Svardal Bøe, det fra, at Kristin Røymo har feilinformert angående det møtet hun og Ragni Ramberg var på i Samferdselsdepartementet? Vi deltok på Representantskapsmøtet 14.04. og det var stort oppmøte fra flere lag.

Vi fikk en grundig gjennomgang om prosessen fra Statens vegvesen region nord og Kristin og Ragni. Møtet endte med et enstemmig vedtak for Selnes-alternativet. Våren 2014 inviterte Statens vegvesen og Tromsø kommune folk til å si sin mening om hvor den nye Kvaløyforbindelsen skulle gå. Vi deltok på møtet. Det var mye folk til stede, og meningene var mange.

I A-Klubben diskuterte vi saka i flere møter. 27.05.14 gjorde vi et vedtak til innspill i saka som ble sendt til Statens vegvesen og Tromsø kommune. Også vi har snudd i saka. En snarlig løsning av hensyn til beredskap og trafikk veier tungt. Nå var også de faglige vurderingene kommet.

Vi som har vært med, og fulgt med i politikken i over et halvt århundre, er ikke «sjokkerte» over at saka fikk en annen vending. Alle saker er ikke alltid like opplagte fra starten av og vurderinger må tas hele tiden. Dette er politikkens vesen. Og Kristin og Ragni har ikke løyet eller beskyldt noen om noe fra møtet i Samferdselsdepartementet. Det kan vi, og sikkert hele Representantskapsmøtet, skrive under på!

Nå må vi besinne oss. Vi husker vel alle fortellinga om fjæra som ble til fem høns.