De tre siste årene har poledance-klubben North Pole – dance og fitness vokst mye og har nå over 30 aktive medlemmer. 25.-26. juni kommer de til Tromsø for å lære bort kunsten til interesserte byborgere.

– Vi har holdt på en stund i Bodø med både kurs og faste samlinger. Vi har lenge hatt lyst til å komme til Tromsø og arrangere kurs, og nå klaffet det, forteller eier av klubben, Marte Marie Elvenes Mevold.

VOKSENDE MILJØ: Marte Marie Elvenes Mevold har holdt på med poledancing i fire år og har opplevd at miljøet har vokst betraktelig.

LES OGSÅ: Elise (23) gikk til topps i NM i poledancing

Deltar i VM

Hun sier at sporten har økt betraktelig i popularitet de siste årene, med flere lokale utøvere som hevder seg i mesterskap.

– Vi har flere som konkurrerer på nasjonalt nivå, og søndag tok to av våre dansere sølv i klassen «pole double» under norgesmesterskapet, noe som kvalifiserer dem til VM, forteller Mevold.

Lek og moro

I Tromsø har vi også flere aktive poledancere, blant annet NM-vinner Elise Dahl-Hansen (23), men Mevold håper det vil dukke opp flere etter kurset.

– Hele poenget med kurset er at det skal være gøy, slik at man skal få en følelse på hva det er. Vi sørger for at alle får prøvd seg på de forskjellige elementene ved poledancing, med forskjellige spins og poseringer som to av hovedelementene, sier Mevold.

Stor interesse

Gjennom Facebook-promoteringer har kurset allerede fått mye oppmerksomhet, og Mevold tror at de 16 plassene snart vil være fylt opp.

– Det har vært stor interesse, så hvis man skal få plass, bør man melde seg på rimelig fort. Det blir kjempegøy, konstaterer hun.

INSTRUKTØR: Marte Marie Elvenes Mevold (nederst) er eier og instruktør hos North Pole- Dance & Fitness. Nå kommer hun til Tromsø for å lære bort sporten. Venninnen Kristin Pedersen poserer sammen med henne på bildet. Foto: Frida Bringslimark.