Før helgen etablerte Walnum Tindtunnelen Tromsø AS i Brønnøysundregistrene. Også det skal fremme bygging og drift av en trasé mellom Tromsdalen og Ramfjord. Aksjekapitalen er oppgitt til minimumsbeløpet på 30.000 kroner.

Bekrefter kjøp

Dette skjer bare noen dager før tingretten skal gjennomføre første skiftesamling etter konkursen i Polarporten AS som ble slått konkurs i forrige måned. Det gjorde at Walnum og de øvrige aksjonærene tapte sin kapital.

Bobestyrer, advokat Ingar Nordmo Olsen, bekrefter at Walnum har kjøpt driftsløsøret i boet. I det ligger blant annet konsekvensanalysen som i sin tid ble utarbeidet for tunnelprosjektet gjennom Tromsdalstinden. Walnum har også sikret seg retten til navnet Polarporten AS.

Ble overkjørt

Ved hjelp av en fullmakt fra den største aksjonæren i selskapet ble Martin Hansen valgt som ny styreleder under generalforsamlingen i vinter. Men etter bare noen uker konkluderte han og resten av styret med at Polarporten AS var insolvent og valgte å gå til skifteretten.

I en senere e-post til aksjonærene betegnet Walnum prosessen rundt valget som «illeluktende». Skytset ble rettet mot Hansen som Terje Walnum karakteriserte som en fullstendig ukvalifisert styreleder. Ignorerte aksjonærene

Walnum var av den oppfatning at styret valgte å ignorere aksjonærenes interesser. Han mener at en gjeldsforhandling hadde vært bedre og økt muligheten for å videreføre tunnelprosjektet.

I den nevnte e-posten gjør Walnum det kjent at han skal invitere de gamle aksjonærene i Polarporten AS til å delta i den nye selskapet.

Bekrefter kjøpet

Terje Walnum sier at det vil komme flere detaljer rundt det nye selskapet utover høsten.

– Vi vil kunne si mer etter første skiftesamling, men vi har allerede kjøpt ut alt av eiendeler fra det forrige selskapet. Nå skal vi etter hvert sette sammen et styre, samt planlegge og forberede aksjeinnbydelse.

Han legger til at han har flere av de gamle aksjonærene med seg.