Advokat fikk inndratte våpen tilbake

Etter en misforståelse fikk advokat Asbjørn Krantz politiet på døra. Tre av hans våpen ble inndratt, men ble utlevert ikke lenge etter.

FIKK VÅPNENE TILBAKE: Advokat Asbjørn Krantz fikk inndratt tre jaktvåpen i mars etter en misforståelse. Nå er saken avklart og Krantz har fått våpnene tilbake. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Knut Berg Jenssen

nyheter

Det var om kvelden 2. mars at politiet i Tromsø oppsøkte boligen til advokat Asbjørn Krantz for å inndra tre jaktvåpen som sto lovlig registrert i hans navn.

Inndragelsen av jaktvåpnene skjedde ifølge advokaten på bakgrunn av uttalelser han gjorde noen uker tidligere, da Krantz fikk forkynt konkursbegjæringen på selskapet sitt av en representant fra namsmannen.

Saken avklart

– Den uttalelsen jeg hadde ble misforstått av namsmannen. Dette ble avklart av politiet uken etter og saken ble da henlagt, sier Krantz til iTromsø.

Advokaten legger til at det deretter tok noen uker før våpnene – en hagle og to rifler – ble utlevert igjen, men at alt nå har ordnet seg.

– Jeg har forståelse for at politiet har en jobb å gjøre, men i dette tilfellet var det hele basert på en misforståelse, sier han.

Like etter hendelsen 2. mars reagerte Krantz på det han mente var tynt grunnlag for å inndra jaktvåpnene. Han mente politiet kunne håndtert saken annerledes, men påpeker nå at han er fornøyd med hvordan saken løste seg.

LES OGSÅ: Startet opp nytt selskap dagen etter konkursen (For abonnenter)

Taushetsplikt

Astrid Nilsen, forvaltningssjef i Troms politidistrikt, forteller at hun ikke kan kommentere enkeltsaker hos politiet på grunn av taushetsplikten, og kan derfor heller ikke bekrefte saken eller at våpnene er utlevert.Av Ingrid