På den lukkede Facebook-gruppa «Kongsbakken russ 2016» har flere russ planlagt å stille opp på skolen med både sombrero og tequila i dag.

– Ta med dere sombrero, poncho, sitron, salt og viktigst: tequila. Har dere ikke har tequila så er øl, vin, jæger osv. tillatt, står det på Facebook-gruppa.

LES OGSÅ: «Årets russ er de verste vi har hatt»

Kjell Olav Mentzoni, rektor ved Kongsbakken videregående skole, er kjent med russens planer.

– Vi er kjent med denne Facebook-gruppa, og rådgivere følger den opp. Vi får de innspillene vi trenger for å sette i verk tiltak, sier Mentzoni, som håper russekullet har spart tequilaflasken til etter skoletid.

Ulovlig

– Det er forbudt med alkohol på skolens område, og reglementet skal overholdes – også i russetiden, sier han.

Dersom det oppdages at noen av elevene har tatt med seg alkohol på skolen, er konsekvensene store.

– Da blir eleven utvist, sier Mentzoni.

LES OGSÅ: – Det er på tide å avvikle russetiden

Det gjennomføres vanligvis ikke inspeksjoner på Kongsbakken videregående skole, men i russetiden er de ansatte ekstra oppmerksome.

– I dagene fremover holder vi et ekstra oppsyn i lunsjpausene, sier han.

«Terroruke»

På Facebook-gruppa «Russe(r) styre KBVGS 2K16» diskuterer russen såkalte «terrordager», hvor skolens yngre elever skal til pers. Her foreslås det blant annet at skolens første- og andreklassinger må gå med en spesiell farge på klærne, eller bukke eller neie hver gang de møter en russ. Følges ikke reglene, er straffen å bli sprutet ned med vann.

– Vi har siden i fjor høst hatt en dialog med russestyret, og vi har vært tydelig på hva som er akseptabelt, sier Mentzoni.

Så langt har det imidlertid ikke vært noen problemer med russen på skolen.

– Vi har faktisk ikke merket noe til russen i det hele tatt. De har oppført seg veldig fint, og vi har ingen grunn til å klage, sier Mentzoni.

Han tror nøkkelen til en vellykket russetid for alle er god dialog.

– Skoleledelsen samarbeider godt med russestyret, og vi løser ting fortløpende. Enn så lenge har russetiden vært fredelig, og det håper jeg den fortsetter å være, sier han.

TEQUILA TUESDAY: På Kongsbakkenrussens Facebook-side planlegges det «Tequila tuesday». Foto: Skjermdump
TERRORDAG: Russen vil «terrorisere» første- og andreklassingene på skolen mer. – Syns vi har vært litt for tam, skriver en russ på gruppen.
BUKKE OG NEIE: Et forslag i russestyret på Kongsbakken er at første- og andreklassinger må bukke og neie hver gang de ser en russ.
SNILL RUSS: Kjell Olav Mentzoni, rektor ved Kongsbakken videregående skole, synes årets russekull har oppført seg bra. Foto: Jon Terje Eiterå