Skuespiller Randi (90) har oppdaget hemmeligheten til et langt liv

Randi Nilssen (90) er den eldste av de 30 revyentusiastene i Seniorrevyen, som snart er klar med forestilling i Kulturhuset. Hun mener lek forlenger livet.
nyheter

2. juni skal Seniorrevyen stå på scenen på Kulturhuset med forestillingen «Ingen veg tilbake». På og bak scenen har de rundt 30 revyglade og engasjerte eldre fra 65 og helt opp til 90 år.

Eldst er Randi Nilssen, som fyller 90 år 16. mai. Det tok revygjengen seg tid til å feire før øvingen onsdag.

– Randi har jobbet med dukketeater i mange år og har stor erfaring. Hun betyr veldig mye for revyen, sa hovedinstruktør Arnold Kronstad like før revygjengen satte seg ned for kakefeiring av jubilanten.

– Vi er veldig samstemte og har god kjemi, la Kronstad til.

Lek forlenger livet

Nilssen er både skuespiller og medinstruktør i revyen, som ble stiftet i 2014 og har som formål å fremme spilleglede, sang og revy i byen, samt fremme et sosialt fellesskap.

– Jeg har holdt på med dukketeater hele livet som fritidssyssel, forteller jubilanten selv. Hun har vært med på Seniorrevyen fra begynnelsen.

– Det er strevsomt, men artig å drive med revy. Og så får man noe annet å tenke på, mener den vordende 90-åringen, som har vært på nesten alle øvingene til revyen.

– Det å kunne være sammen med andre folk og ha det artig er fint. Jeg tror at man varer lengre når man leker – og jeg vil si at jeg har vært leken hele livet, legger hun til.

Nilssen tror alle deltakerne på revyen synes det er koselig å møtes.

– Og så har vi jo alle forskjellig humor, som kommer fram i de ulike sketsjene, sier hun.

«Ingen veg tilbake», som er anslått til to timer, skal bestå av både sketsjer og musikalske innslag.

Selvironi

Forestillingen nærmer seg med stormskritt, og tirsdag hadde gjengen den første fulle gjennomgangen.

– Det gikk kanskje ikke så bra som vi skulle ønske, men de neste 14 dagene er det jobbeperiode og den 25. mai kommer vi inn i Kulturhuset, forteller hovedinstruktør Kronstad.

– Vi ligger bra an og blir klar for premièren, forsikrer han.

Revyen skal i stor grad handle om det å bli gammel, og alle de forandringene i kropp og sjel som følger med.

– Det finnes mye komikk i det å bli gammel, og vi har mye selvironi.