Som følge av den alvorlige ulykken natt til torsdag, hvor en russ fra Fana ble alvorlig skadet, har UP-sjef Runar Karlsen nå gitt alle sin distrikter instrukser om å øke kontrollvirksomheten rettet mot russebiler.

Sjef for UP i Troms og Finnmark, Geir Marthinsen, sier russen i Tromsø ikke har noe å bekymre seg for.

– Vi kommer ikke til å sette opp noen egne kontroller for russebiler, men vi vil ha litt ekstra fokus på dem under våre vanlige kontroller. Har vi for eksempel en laserkontroll kan vi velge å stoppe russebiler for en kjapp sjekk hvis de skulle passere, forteller Marthinsen til iTromsø.

Godt inntrykk av russen

Han påpeker at russen her i Tromsø har oppført seg pent på veiene.

– Generelt sett synes jeg russen har oppført seg fint, også i trafikken. Mitt inntrykk er at de er ansvarsbevisste, derfor har jeg ikke tro på at vi vil avdekke noe særlig urovekkende, sier Marthinsen og legger til:

– Men russen er som alle andre. Av og til er man ikke like flink til å bruke belte, man kan bli fristet til å kjøre overlast og ruskjøring kan også være et problem. Jeg tror derimot dette er generelle problemer og ikke noe man kan sette på russen.

Kyss og klem

– Frykter du dere blir upopulære blant russen som følge av disse kontrollene?

– Nei, tvert imot tror jeg vi blir populære. De har jo noen russeknuter som involverer kyss og klem med politiet, så jeg er ikke bekymret for at vi skal bli tatt dårlig imot, konstaterer Marthinsen.

HER ER ÅRETS RUSSEKNUTER