TROMSØ: Eirin Kristin Kjær (24) fra Balsfjord er blitt valgt på et representantskap som AUF i Troms sin ungdomskandidat til Stortinget.

– Det er kjempespennende å få denne æren av AUF. Jeg gleder meg til å se hvordan det går. Hvis jeg skulle komme på Stortinget vil jeg kjempe for AUF-saker, og først og fremst miljø. Vi mener AUF har en bedre miljøpolitikk enn Ap, og vi vil dra dem i vår retning, sier Kjær.

Hun har troen på en god plassering fra nominasjonskomiteen.

– Nå skal nominasjonskomiteen arbeide og legge fram sitt forslag. Vi har en AUF-kandidat i komiteen, så ungdomskandidaten har nok gode sjanser til å komme høyt opp på lista.

Feministisk utenrikspolitikk

Representantskapet valgte også Marta Hofsøy som sin kandidat til AUF sitt sentralstyre. En høythengende posisjon, som for svært mange Ap-politikere er første inngang til en karriere innen politikk nasjonalt.

– Det er stas for meg, og jeg synes det er kjempekult. Jeg håper selvsagt å bli valgt på landsmøtet i oktober. Om jeg skulle bli valgt vil jeg jobbe for å styrke lokallagene i AUF, og for å bli en tydeligere feministisk organisasjon. Jeg vil ha en feministisk utenrikspolitikk, og et tydeligere feministisk perspektiv i arbeidslivet og i flykting- og klimakrisen, sier Hofsøy.

Liker ikke ordet «broiler»

– Du har jobbet i AUF sentralt, i Ap-lokalt og er nå fulltidspolitiker som komiteeleder i kommunen. I tillegg skal du ha sommerjobb på Stortinget. Er du en broiler?

– Jeg fikk min første jobb som 13-åring og har blant annet jobbet seks år på kinoen i Tromsø, så jeg har ikke bare jobbet med politikk. Men jeg liker ikke uttrykket broiler. At ungdom sin stemme blir hørt er positivt, fordi det skaper et representativt demokrati, sier Hofsøy.