ELDREPSYKOLOG Etatsleder Margrethe Kristiansen fortsetter jakten på en eldrepsykolog. Foto: Tromsø kommune

Etatsleder for sykehjemmene, Margrethe Kristiansen, sier at de fire personene som ble innstilte etter første gangs utlysning, valgte – av ulike årsaker – å takke nei til jobben.

Ny runder

– Da vi annonserte etter en eldrepsykolog ved årsskiftet, fikk vi mange søkere. Derfor er det uventet at vi i dag ikke har stillingen besatt.

Ifølge Kristiansen hadde kommunen to valg: Enten å gå videre på listen over dem som søkte i vinter eller forsøke å få nye interessenter på banen.

Gode erfaringer

– Blant annet håper vi at årets avgangsstudenter melder sin interesse. Kommunen har i over ti år hatt et nært og godt samarbeid med universitetet. I den perioden har mange studenter vært i praksis – en ordning som har vært positiv for begge parter.

Etatslederen sier at kommunen ønsker en permanent løsning – selv om det i første omgang er snakk om en prosjektstilling i to år – med en eldrepsykolog.

Fokus på unge

– I en årrekke har det vært et stort fokus på denne typen hjelp til barn og unge. Men det er klart at også eldre – både de som bor hjemme og på sykehjem – trenger tilbudet. Vi snakker da om et lavterskeltilbud, understreker Margrethe Kristiansen.