Bare grunnmuren står igjen etter brannen i det såkalte Åsgårdnaustet i fjor sommer. I forrige uke begynte så smått arbeidet med gjenoppbyggingen, målet er at naustet skal være oppbygd i løpet av sommeren.

Forbedringer

– Vi håper det kan stå ferdig til fellesferien. Naustet som bygges opp blir en tro kopi av det som sto her, sier Råger Ellingsen, leder for kulturavdelingen på Universitetssykehuset Nord-Norge.

LES OGSÅ: – Det er et stort tap for sykehuset

Naustet har en grunnflate på rundt 70 kvadratmeter og ble bygd på begynnelsen av 60-tallet, da Åsgård ble bygd. I forbindelse med gjenoppbyggingen blir det gjort noen forbedringer, blant annet skal det støpes en betongsåle. Inni naustet blir det sitteplasser til mellom 50 og 60 mennesker.

Naustet har vært et viktig samlingspunkt både for pasienter og ansatte, og kulturavdelingen ser fram til at det igjen kan tas i bruk både til faglige og sosiale arrangementer.

LES OGSÅ: Politiet har funnet brannårsaken

Populært område

– Jeg tror det kommer til å bli fint og vi gleder oss til å ta det i bruk igjen. Det er mange pasienter på Åsgård som har savnet naustet og har gitt uttrykk for at de gleder seg til at det kommer tilbake. Også våre ansatte bruker naustet, både til fagdager og sosiale tilstelninger. Det er et populært område for folk ellers i byen, sier Råger Ellingsen.

I forbindelse med diskusjonen om hvor den nye Kvaløyforbindelsen skulle ligge, ville naustet komme i konflikt med traseen.

– Det var litt fram og tilbake på grunn av Kvaløyforbindelsen. Da Håkøya-alternativet ble skrinlagt fikk vi lov til å sette opp naustet igjen.

GJENOPPBYGGES: Bare grunnmuren står igjen etter det store Åsgårdnaustet i fjæra, på nedsiden av Kvaløyveien. Foto: Ronald Johansen / iTromsø