Torsdag blir et historisk øyeblikk i de gamle Mack-stuene nord for inngangen til Ølhallen i Storgata, når familiene Mack og Bredrup får overrakt cirka 300 brev skrevet av Georg Mack og J.F.D. Mack i perioden 1835–1860.

LES OGSÅ: Lager «verksted» for ølentusiaster

– Stor betydning

De to brødrene utvandret til Tromsø fra Aachen i Tyskland og skrev jevnlig brev hjem. Det er slektningen Ernst Mack som har tatt turen fra Tyskland for å overrekke brevene.

LES OGSÅ: Nå skal Mack bli størst på glutenfritt øl

– Dette er en unik brevsamling som inneholder omfattende beskrivelser av dagliglivet i Tromsø i perioden 1835-1860, og samlingen er av stor lokalhistorisk betydning. Brevsamlingen vil bli gjort offentlig gjennom Statsarkivet. Representanter fra Tromsø Museum og Statsarkivet vil være til stede, i tillegg til representanter fra familiene Bredrup og Mack, skriver markedssjef Cathrine Giæver i en pressemelding.

«Forsoffent pakk»

Her er utdrag fra et av brevene, datert 3. oktober 1836:

«(…)Nå litt om mitt bakeri, salget har forbedret seg år for år. Håper jeg kan leve anstendig av det om jeg bare hadde hatt hjelp. Jeg var nesten hele sommeren alene. Du kan tenke deg hva to hender kan klare å gjøre i et bakeri. De folkene man kan få tak i her er forsoffent pakk som man overhodet ikke kan overlate noe til. Jeg har fått fire brev fra Bremen, men de folkene tror at det går isbjørner rundt om i gatene her(…)».