Ifølge en pressemelding fra Avinor overtar kommersiell sjef ved Tromsø lufthavn Langnes, Ivar Helsing Schrøen, roret når Jonny Andersen blir lufthavngruppesjef for nasjonale lufthavner på heltid.

- Jonny Andersen har i over to år hatt en dobbeltrolle i Avinor, da han samtidig har vært lufthavngruppesjef for nasjonale lufthavner. Nå som denne gruppen er utvidet med to ny lufthavner (Haugesund og Evenes), vil han fremover fokusere på rollen som lufthavngruppesjef, skriver Avinor i pressemeldingen.

- Stor vekst

Ivar Helsing Schrøen takket ja til jobben som lufthavnsjef etter en intern utlysning og påfølgende grundig vurdering, ifølge Avinor.Helsing Schrøen har vært kommersiell sjef ved lufthavna i Tromsø i snart seks år.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å lede Tromsø lufthavn. Interessen for Nord-Norge som reiselivsdestinasjon har aldri vært større og fiskerinæringen viser også en svært sterk vekst. Vi har fremdeles tro på olje - og gassvirksomheten i nord, så alt tatt i betraktning vil utviklingen av lufthavnen bli svært sentral for fremtidig verdiskapning og vekst i nord, sier Ivar Helsing Schrøen i pressemeldingen.

Overfor iTromsø utdyper Schrøen noen av de viktigste utfordringene.

- Det er jo en svært spennende jobb med god kompetanse på lufthavnsdrift. Jeg gleder meg til å være en del av utviklingen av landsdelen og da spesielt Troms, med tanke på alt det spennende som skjer framover. Likevel begynner vi å få en del kapasitetsutfordringer. Passasjerveksten har vært enorm og vi er i gang med planleggingen av ny terminal, som er utfordrende i seg selv. Sikkerhetskontrollen begynner også å nå sin maksgrense, sier Schøren.

Interessen for Tromsø er også enorm.

- Det er veldig stor interesse for landsdelen fra flyselskapene, det viser tallene fra sist, at Nord-Norge er i særlig vekst, spesielt på grunn av nordlys-turismen, så da øker også interessen fra flyselskapene, sier han.

- Rett mann

Jonny Andersen mener også de har fått rett mann med videre.

- Jeg er trygg på at Ivar er rett mann til å lede den største lufthavna i Nord-Norge. Han har solid erfaring og kompetanse, og vil sammen med en fantastisk gjeng av gode kolleger og kompetente medarbeidere fortsette å videreutvikle og forsterke Tromsø lufthavn- som det viktigste, men også det mest effektive arktiske luftfartsknutepunktet, sier Jonny Andersen i pressemeldingen.