Byrådet har nå vedtatt å bruke 35 millioner kroner på å bygge ut Selnes barneskole.

– Dette er en bydel i vekst, og før Kvaløyforbindelsen er på plass er allerede kapasiteten sprengt, sier byråd for byutvikling, Brage Larsen Sollund (Ap).

LES OGSÅ: Streikende elever: – Regjeringa vil innføre et nazi-system

Wenche Skallerud har vært rektor på skolen siden 2003.

– Det laveste elevtallet vi har hatt mens jeg har jobbet her er 132 elever, og nå er vi 236. Til høsten vil vi være 260, og da har vi ikke mer kapasitet. Men med utbyggingen vil det være plass til 350 elever, sier hun.

Hun forteller at lærerne på skolen er svært fornøyde med at skolen skal bygges ut.

– De siste årene er det flere småbarnsfamilier som har etablert seg i området, og det merker vi på elevtallene blant de laveste klassetrinnene. I dag er kapasiteten så full at vi bruker både musikkrommet og sløydrommet som klasserom, sier rektoren.

Moduler

Kommunen skal bygge ut skolen med moduler, og Sollund bedyrer at de er av topp kvalitet.

– Vi velger å bygge ut med moduler fordi det er billigere, de har høy kvalitet og det går mye raskere enn å bygge ut på tradisjonelt vis. Her er det også et tidspress for å få på plass en ny løsning så fort som mulig, sier han.

LES OGSÅ: Solneset skole dropper mattebøkene for å se på film

– Plass til å lære

FAU-leder ved skolen og Ap-politiker Kristine Larsen mener det blir bra med mer plass på skolen.

– Skolen har alt – unntatt plass. Vi må gi elevene plass til å lære, og til å bevege seg på. Skolen har allerede et veldig bra miljø, så den ekstra plassen vil virkelige være bra for elevene og lærerne, sier hun.

De nye 1.000 kvadratmeterne vil bli brukt til klasserom, spesialrom for kunst og håndverk og grupperom for elever med spesielle læringsbehov ifølge Skallerud

BYGGES: Her på sørsiden av skolen skal de nye modulene komme. Foto: Martin Lægland Ellingsen