Mange unge er i disse tider på leting etter sommerjobb, noe som ikke alltid er like lett. For det første må man finne en ledig stilling, men man må også gjøre et godt inntrykk ettersom det ofte er mange som kjemper om samme jobb. Kirkeverge Nils Opsahl hadde over 170 ungdommer som søkte jobb hos ham i år, men kunne bare gi jobb til rundt 20 av dem. Han sier at det er mye han har tatt i betraktning, men at det er én tabbe som utelukker deg helt i prosessen.

– For guds skyld, ikke send mamma eller pappa. Det er nok det verste man kan gjøre, sier Opsahl og utdyper:

– Ønsker man å ha en selvstendig jobb, bør man vise at man også er selvstendig selv. Dermed bør man henvende seg personlig.

Ikke still feriekrav

Han legger til at det allerede begynner å bli sent for å sikre seg jobb til sommeren, ettersom det lønner seg å være ute i god tid.

– Mange arbeidsgivere er avhengig av å «legge kabalen» i god tid før sommeren, så de ønsker å ha på plass sommervikarer i forkant. Derfor er det lurt å være tidlig ute, sier Opsahl.

Å være kresen med feriekrav er heller ingen lur idé, ifølge kirkevergen.

– Man kan ikke forvente å kunne ta seg tre ukers ferie midt i arbeidsperioden. Ønsker man seg sommerjobb, må man være der når arbeidsgiveren trenger deg, konstaterer han.

Tenk som foreldre

Grete Wilsgaard, daglig leder i Jobzone Tromsø, anbefaler ungdom å tenke på hvordan de tar seg ut når de møter arbeidsgiver.

– Det er veldig lurt å møte opp personlig for å prate med daglig leder. Da er det også viktig å tenke på hvordan man fremstår. Hvis foreldrene for eksempel irriterer seg veldig over et klesplagg du bruker, er det kanskje ikke lurt å ha det på seg når du møter arbeidsgiver. Ofte er de på samme alder som foreldrene dine, og gjør seg dermed samme tanker som dem, sier Wilsgaard og legger til:

– Dette er kanskje litt stigmatiserende, men det er veldig viktig å gjøre et godt inntrykk.

TENK ANTREKK: Grete Wilsgaard i Jobzone anbefaler ungdom å tenke på hvordan de fremstår når de møter en potensiell arbeidsgiver.

Lag en god CV

Dette gjelder også for papirarbeidet du legger fram, opplyser Wilsgaard.

– Det er essensielt å gjøre et grundig arbeid med CV-en. Mange bemanningsbyråer har gode maler på nettet, men mange av disser er dårlige. Det viktige er at man presenterer seg selv på en god, riktig og oversiktlig måte. Hvis man ikke har mye å skrive, kan det være lurt å ta med erfaringer man har, som kan være alt fra å ha sittet barnevakt til å ha vært på PRYO, sier Wilsgaard og avslutter med følgende råd:

– Vær forberedt på å få nei, men ikke gi opp.