I Kirkeparken lå det solhungrige tromsøfolk strødd ut over plenen. Blant dem var sykepleierstudentene Maret Silja Blind (23) og Anne Katarine Nutti (22).

– Vi tok oss like gjerne studiefri i dag og spiste sushi til middag i parken, sier Blind.

Selv om eksamenskjøret er i full gang, har ikke de to noen problemer med å ta seg en fridag når godværet melder seg.

– Hvis det blir fint vær på lørdag også, blir det ingen studier da heller, sier de to og ler.

Årets første utepils

Litt lenger nord, på uteserveringen til Solid, sitter Fredrick Moldenæs (21) og Petter Pettersen (18). De har akkurat fått servert årets første utepils.

– Jeg hadde faktisk fri i dag, så da var det ingen tvil om at dagen skulle brukes til å nyte sola. Jeg må jobbe i helgen, så da er det ekstra deilig med godt vær i dag, sier Moldenæs.

Like ved Kystens Hus har Emilie Skoglund Nilsen (6) fått kloa i dagens første kuleis, og hun er minst like fornøyd som duoen på uteserveringen på Solid.

– Den smaker bringebær og jordbær, og var veldig god, skryter hun.

Godt issalg

På Wi-To gikk softismaskinen varm i formiddagstimene på fredag. Christer Leira har ikke tall på hvor mange is han har solgt, men er ikke i tvil om at det har vært mange.

– Det eneste jeg gjorde mellom klokken 13.00 og 15.00 var å lage softis, sier han og humrer.

Han synes det er helt greit å tilbringe godværsdagen på jobb.

– Tiden går fort, og folk er veldig glade og fornøyde. Dessuten blir jeg alltid så stekt i sola, sier han.

Carina Berg og døtrene Sophie og Lilly Berg Dibben er derimot svært fornøyd med å kunne nyte godværet på kirketrappa med hver sin is.

– Dette er rett og slett herlig, sier Carina.

Og skal vi tro værvarselet, blir det knallvær i helgen også.

– Første del av lørdagen ser fin ut, men det er mulig at det kommer noe tåke inn på slutten av dagen. Dette skjer fortrinnsvis langs kysten, men det kan trekke litt lenger inn. Temperaturene vil også på lørdag ligge mellom 15 og 20 grader. På søndag vil det trolig være noen grader høyere. Det er mulig at vi kommer opp mot 20 grader hvis vi er heldig, sier meteorologikonsulent Håvard Larsen.