Tommy Olsen er kjøkkensjef på The Edge. Han går mellom de ulike bordene og passer på at alt er på stell.

GRILLING: Tommy Olsen, Bernt Norman fra Solberg Pettersen og Christian Riksheim fra Bryggeri 13. Her foran stekte pølser som er trukket i øl.

– Vi har invitert lokale aktører vi bruker på Kitchen and Table til grillfest her på the Edge. Dette er ikke et «bondemarked», men «Farmers market» og er inspirert av amerikanske grillfester.

– Alt du kan tenke deg på en grill skal du finne her. Det er mange spennende kombinasjoner og ulik mat, sier han.

En tvist

Dette er tredje gangen The Edge arrangerer Farmers market, men denne gangen er det med en tvist.

– For første gang gjør vi det utendørs. Vi har vært veldig heldig med været, så det har kommet mye folk allerede, og vi har knapt åpnet, sier Olsen.

Pulled tørrfisk

Et utradisjonelt innslag på markedet finner du hos Halvors. Nemlig «pulled tørrfisk» servert med nachoschips, coleslaw og barbecuesaus.

– Det vanlige er jo pulled pork eller pulled chicken, men vi eksperimenterer med tørrfisk på jobb, og ble veldig fornøyd med denne retten, sier Svein-Ingvar som er medeier av Halvors.

– Vi liker å prøve nye ting med tørrfisk. Tørrfisken er litt i tiden, og Tromsø er en foregangsby når det kommer til å servere tørrfisk på spennende måter, sier han.

LES OGSÅ: Lover mer godvær i dagene som kommer

– Kjempekoselig

Markedet slår godt an blant de besøkende.

FORNØYD: Mathilde Grødahl fikk kjøpt seg litt av hvert på markedet.

– Dette er et kjempekoselig tiltak. Jeg har vært rundt og smakt på forskjellige ting og kjøpt litt av hvert. Det er fint at det arrangeres slike ting i sentrum, sier Mathilde Grødahl som besøker markedet før hun skal på fotballkamp.

BOLLER: Kaffebønna er til stede med bakverk.