Det er mer enn lov å bli litt ekstra glad og livlig nå som sommeren endelig er her. Ifølge butikkene i Tromsø er nemlig sommeren høysesong for sexleketøy.

Se video av de ti mest populære sexleketøyene øverst i saken!

Økt sexlyst

Marianne Bosch (23) på Kondomeriet i sentrum forteller at salget av sexleketøy øker mot sommeren.

– Man blir jo litt våryr når finværet og sola kommer. Vi har alltid folk innom butikken.

– Hvor åpne er tromsøværinger når det kommer til sex?

– De er overraskende åpne, vil jeg si. Det er sjelden folk kommer og er flau. Dessuten er vi jo her for å hjelpe kundene med å finne det de leter etter, hvis de er usikre eller flaue.

Mer for menn

Blant det som trender i sexleketøymarkedet nå, er ifølge Bosch en økning av leketøy for menn.

– Vi merker godt at det har blitt mer åpent å snakke om sex og sexleketøy, også for menn. Det er ikke så tabu å ha en fleshlight lenger, det er faktisk veldig vanlig, forteller hun.

Hos Erotikkhuset på Jekta har de også merket pågangen av sommerglade tromsøværinger.

– Vi merker jo at det kommer flere folk i den sesongen vi er inne i nå. Vi har kunder av begge kjønn og over flere aldersgrupper, og vi ser flere og flere par som kommer sammen for å kjøpe noe nytt og spennende, forteller Elisabeth Karlsen (25).

Bruker mer penger

En annen trend er at det har blitt mer vanlig å gå for kvalitet.

– Det blir mer og mer populært å bruke mer penger på dette. Sexleketøyene utvikler seg og blir bedre og mer avansert, og mange nå vil eksempelvis ha ladbare leker så man slipper batteri og folk ser gjerne etter pene eller spennende design.

MYE FOR MENN: Marianne Bosch (23), medarbeider på Kondomeriet, forteller at det har blitt mer populært med leketøy for menn.
BESTSELGERE: Medarbeider på Erotikkhuset, Elisabeth Karlsen (25), viser fram noen av vibratorene og massasjestaven som er blant butikkens bestselgere.